image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

«Цвіт» дарує радість творчості

Запальні танці, гучні оплески та щирі привітання. Саме так, у дружній атмосфері 26 травня відсвяткували 30-річчя зразкового аматорського ансамблю танцю «Цвіт» Семенівського будинку культури.

Незмінний керівник ансамблю «Цвіт» Тетяна Фіногенова (на фото в центрі) розповіла, що ідея створити танцювальний колектив виникла випадково.

— По-перше, я сама дуже хотіла займатися танцями, але життєві обставини так склалися, що я не змогла. Тому я вирішила, що присвячу себе дітям, буду віддавати їм всю себе. Ось так і виник наш ансамбль, — ділиться вона.

На початку існування колектив налічував не більше 20 дітей, наразі його вихованцями є понад 100 юних дарувань.

Тепер семенівці вже й не можуть уявити своє село без «Цвіту», Cеменівський сіль-ський голова Андрій Єрмоленко зазначив, що ювілей колективу можна по праву назвати святом всього населеного  пункту, бо у кожній сім’ї є або випускники, або учасники ансамблю. Випускниця «Цвіту» Юлія Скрильник розповіла, що її чоловік також танцював у колективі, тепер на зміну своїм батькам прийшли їхні діти. Дівчина каже, що з ансамблем у неї пов’язані теплі спогади і вважає це заслугою саме Тетяни Фіногенової.

— Вона людина, яка любить свою справу, дійсно цим живе, і доказом цього є результати. Колектив постійно займає призові місця на місцевих, обласних та Всеукраїнських конкурсах, — розповіла Юлія.

І дійсно, за роки існування «Цвіт» здобув до своєї скарбнички чимало перемог. А його головний натхненник — Тетяна Фіногенова випромінює нові ідеї, красу та оптимізм. Жінка зізнається: її рушійною силою у житті є вихованці.

— Коли посміхаються діти, і у нас настрій святковий, коли постійно працюєш з дітьми, немає часу старіти, тому що вони заряджають енергією, — зізнається Тетяна.

Вона впевнено стверджує, що пишається кожним танцюристом, їх наполегливістю та тим, що ці діти гідно представляють Мелітопольський район і змагаються нарівні з міськими колективами.

З ювілеєм ансамбль привітала заступник голови Мелітопольської райдержадміністрації Ольга Станчевська, яка висловила велику подяку його керівнику та вручила подарунок від голови райдержадмі-ністрації. Начальник районного відділу культури та туризму Наталя Фатєєва також приєдналася до привітань та вручила грамоти обласного методичного центру культури і мистецтва Запорізької обласної ради Тетяні Фіногеновій та ансамблю. Святковий вечір учасники і випускники колективу зустріли на сцені та подарували своїм прихильникам яскраві і незабутні танцювальні композиції під народні мелодії, запальні сучасні ритми та хіти різних років. Глядачі дякували їм гучними оплесками та раз по раз скандували: «Молодці!».