image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

«Об’єднуйтесь – і буде вам зелена дорога»

8 червня 2018 року в бібліотеці с. Нове Українська асоціація міст, що навчаються спільно з Мелітопольська районна централізована бібліотечна система провели зустріч у форматі «жива бібліотека» на тему «Успішна громада – активна громада».

Формат «живої бібліотеки» передбачає спілкування «читачів» з «живими книгами» – експертами з питань проведення реформи децентралізації. В бібліотеці зібралися експерти з певних галузей суспільного життя аби поспілкуватися і тим самим висвітлити процеси реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади на Мелітопольщині.

На заході були присутні 3 «живих книги», що надало можливість аудиторії поспілкуватися по черзі з кожним. Найбільш цікавим питанням було як живе та функціонує Новобогданівська ОТГ — перша об’єднана територіальна громада на Мелітопольщині. Розповідь про це була під час «читання» книги «Життя нашої громади», яку представляв голова Новобогданівської ОТГ Дмитро Петрович Хлистун. В свою чергу книга «Перспективний план формування територій громад Мелітопольського району» — голова Мелітопольської районної державної адміністрації Сергій Олексійович Селевич ознайомив присутніх з перспективним планом формування територій громад Мелітопольського району та роботою, яка йде за цим планом. Як працює освітня мережа у новоствореній громаді повідав Олександр Олександрович Солопов — вчитель Приазовської філії І-ІІ ступенів ЗНЗ «Приазовська СШ І-ІІІ ступенів «Азимут».

В ролі ведучих заходу виступили заступник голови ГО «Українська асоціація міст, що навчаються» Наталья Иванова (Natalia Ivanova) та бібліограф Мелітопольської ЦРБ Анна Бондаренко, які вже вдруге реалізують заходи проекту ПУЛЬС на території Мелітопольського району. Вони ознайомили присутніх з наробками проекту за минулий період його реалізації, розповіли про мету заходу та представили учасників «живої бібліотеки».

Наприкінці заходу була проведена підсумкова хвилина, під час якої учасники мали змогу поділитися своїми враженнями та подякувати усім за щире і відверте спілкування. Зокрема, голова Новобогданівської ОТГ Дмитро Хлистун виразив побажання усім не лякатися об’єднання: «Об’єднуйтесь – і буде вам зелена дорога», тим самим наголосивши на тому, що зараз дуже багато інвестиційних проектів, українських та іноземних, що направлені на розвиток громад.

Захід проводився в рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який виконується Асоціацією міст України (АМУ) в партнерстві з Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів IREX/Україна за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

У Мелітопольському районі проект реалізовується Громадською організацією «Українська асоціація міст, що навчаються» та Мелітопольською центральною районною бібліотекою.

#USAID #PULSE #IREX #АМУ #ПУЛЬС

Бондаренко Анна, бібліограф Мелітопольської центральної районної бібліотеки