image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Бібліотеки міста запрошують дітей взяти участь у літньому читацькому марафоні та отримати призи.

Традиційно з 1 червня до 30 серпня у міських бібліотеках проходить літній читацький марафон «Тисячі мудрих сторінок».

Організатором читацького марафону є Централізована бібліотечна система.Співорганізатором читацького марафону є Відділ культури Мелітопольської міської ради.

Марафон проводиться на базі бібліотек централізованої бібліотечної системи, а саме:

—        Центральна дитяча бібліотека ім. А. Гайдара («Мальвіна»);

—        Бібліотека-філія ім. М. Горького;

—        Бібліотека-філія ім. В. Маяковського;

—        Бібліотека-філія ім. Т. Шевченка.

Усі охочі школярі реєструються у зазначених бібліотеках та впродовж літніх канікул беруть участь у літньому читацькому марафоні.

Юний читач на свій смак обирає книги для читання (художні твори, науково-популярні або довідкові видання), набирає бали (1 книга – 1 бал), за бажанням веде читацький щоденник, де занотовує свої враження про прочитане.

По завершенні читацького марафону комісія, що призначається адміністрацією ЦБС, визначає переможців та найактивніших читачів.

Нагородження переможців почесними грамотами та пам’ятними призами відбудеться 6 вересня в Центральній дитячій бібліотеці ім. А. Гайдара («Мальвіна») о 15-00.

Упродовж літніх канікул передбачено організацію низки масових заходів для дітей різних вікових категорій, а також дітей-сиріт, дітей з інвалідністю, дітей з багатодітних сімей, сімейних дитячих будинків, дитячого притулку, дітей внутрішньо переміщених осіб та воїнів АТО, дитячих оздоровчих таборів, а саме:

—        наочних форм роботи (книжкові виставки, перегляди книг та періодичних видань);

—        усних заходів (літературні вікторини, кіноперегляди, прем’єри нових книг, екскурсії, ігрові програми).

Бібліотеки мають широкі можливості для того, щоб зробити дозвілля юних містян не тільки приємним і цікавим, а й змістовним.

Отже, дітей чекають щонеділі майстер-класи у Клубі сімейного дозвілля «HappyLand» та безкоштовні 3D кінопоказиу «Мальвіні» (тел. 420-425). Щочетверга об 11.00 бібліотека ім. В. Маяковського запрошує дітей на кіноперегляди (тел. 7-14-60).Бібліотека ім. М. Горького (тел. 5-07-59) та ім. Т. Шевченка (тел. 43-63-79) організовують виїзні літні читальні зали у різних мікрорайонах Мелітополя.

Юних читайликівтакож чекає добра новина — міські бібліотеки поповнилися новимикнижками(дивіться за посиланням)