image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

На порядку денному — об’єднання міста з селами

13:36 28.06.2018

Чи буде Мелітополь об’єднуватися з селами Мелітопольського району? Це питання неабияк цікавить представників міської влади. І тому до нього знов повернулися 20 червня під час міжрегіональної конференції «Децентралізація в дії: місце району в новій системі адміністративно-територіального устрою України».

У заході взяли участь представники Міністерства регіонального розвитку та житлово-комунального господарства України, Запорізької обласної державної адміністрації, голови районних державних адміністрацій, районних, міських, селищних, сільських рад, а також об’єднаних територіальних громад.
Мелітопольський міський голова Сергій Мінько підкреслив, що Мелітополь вже давно вийшов за свої межі.
— Мешканці сіл орієнтуються на Мелітополь, деякі навіть тут працюють та відраховують податки. Наше місто дуже за-цікавлене у цій реформі, адже наразі Мелітополь є другим в Україні містом за щільністю населення, яке давно виросло зі своїх кордонів, — зазначив він.
Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль зауважив, що Запорізька область серед інших областей країни за темпами створення громад займає передові місця.
— В щомісячному моніторингу процесу децентралізації влади та реформування місцевого самоврядування, що здійснюється Мінрегіоном, область посідає 3 почесне місце, — підкреслив обласний очільник.
Костянтин Бриль додав, що внаслідок об’єднання територіальних громад, райдерж-адміністрації та райради втрачають кількість функцій, бо вони переходять до ново- створених об’єднаних територіальних громад.
— Облдержадміністрація звернулася до Кабінету Міні-стрів з пропозицією щодо перерозподілу штатних оди- ниць райдержадміністрацій. І Уряд пішов назустріч, своєю постановою від 13 червня збільшивши граничну чисельність облдержадміністрації на 75 штатних одиниць за рахунок райдержадміністрацій області. Таке рішення, крім іншого, обумовлено передачею до сфери управління облдержадміністрації автомобільних доріг загального користування місцевого значення.
Під час конференції гендиректор Директорату з питань розвитку місцевого самоврядування, територіальної органі-зації влади та адміністративно-територіального устрою Міністерства регіонального розвитку та житлово-комунального господарства України Сергій Шаршов розповів про досягнення реформи місцевого самоврядування.
Учасники конференції поді-лилися досвідом створення спроможних територіальних громад на своїх територіях.