image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Лідери врожаєм задоволені

15:09 06.07.2018

Переможці першої п`ятиденки змагань приймають вітання очільників Мелітопольського району, депутатів районної ради, керівників сільгосппідприємств та профспілки

2 липня в Мелітопольському районі були підбиті підсумки першої п’ятиденки змагань на перехідний приз ім. Героя Соціалістичної праці Івана Зорі. Переможцем став комбайновий екіпаж СБК «Дружба».

З досягненням колектив підприємства привітали районні керівники та представники районного комітету профспілки працівників агропромислового комплексу. Перехідний приз для СБК «Дружба» вибороли: комбайнер Олександр Шереметьєв, помічник комбайнера Володимир Шеремет та водій Сергій Небурачко. За п’ять днів вони намолотили 955 тонн зерна з 296 гектарів.

Голова Мелітопольської райдержадміністрації Сергій Селевич та голова Мелітопольської районної ради  Олександр Мордик побажали трударям не збавляти темпів і далі успішно завершити збір врожаю.

Переможці п’ятиденки були нагороджені також медалями, почесними грамотами та грошовими преміями від районної профспілки працівників агропромислового комплексу.

За словами директора СБК «Дружба» Василя Масалабова, на підприємстві жнива добігають кінця, на цей час врожайність 33 ц/га, але керівник висловив сподівання, що в середньому цей показник буде центнери на чотири вищим і дорівнюватиме минулорічному. Що ж до успіху в аграрному бізнесі, то тут Василь Масалабов зазначає — без Бога не обійтися, бо велика частка успіху залежить від погодних умов.

В цілому по району станом на 3 липня скошено трохи більше 30% від загальної площі ранніх зернових і намолочено понад 34 500 тонн зерна. Олександр Мордик зауважив, що середня врожайність в районі наразі дорівнює 29 ц/га. Показником 37-40 ц/га можуть похизуватися ТОВ «Фрідом Фарм Терра», ТОВ «Схід-не», ПП » Могучий», ТОВ «Магістраль сервіс».

Слід зазначити, що опади дещо стримують темпи жнив, та сільгоспвиробники сподіваються, що встигнуть вчасно зібрати зерно.