image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Зібрано більшу частину врожаю

Переможці 2-ої пятиденки районних змагань на приз імені Героя Соціалістичної Праці Івана Зорі — комбайновий екіпаж ДП «ДГ «Відродження»

Зі 138 гектарів намолочено 325 тонн зерна. З такими результатами завершили другу п’ятиденку жнив її переможці — комбайновий екіпаж державного підприємства дослідного господарства «Відродження».

А саме перемогу вибороли: комбайнер Андрій Масалика, помічник комбайнера Сергій Мілюков та водії — Олександр Мороз і Сергій Разживін. 6 липня з цим досягненням їх привітали районні ке-рівники.
Голова Мелітопольської райдержадміністрації Сергій Селевич побажав аграріям вдалих жнив і подякував за їх працю. Заступник голови Мелітопольської районної ради Людмила Шляхтіна наголосила, що праця на землі найповажніша і висловила надію, що сільгоспвиробникам цього року вдасться зібрати гарний врожай.
Трударям вручили перехідний приз ім. Героя Соціа-лістичної Праці Івана Зорі, медалі, грамоти районної профспілкової організації працівників агропромислово-го комплексу та премії від профспілки.
Директор дослідного під-приємства «Відродження» Віктор Краснопер зауважив: результати дещо гірші, ніж минулого року.
— Якщо порівнювати з минулим роком, недобір вро-жаю близько 30%, і на це є об’-єктивні причини — була посуха, не вистачало дощів. Ці- ни на зерно, як завжди, не радують, важко працювати. Але ми не зневірюємося, вже готуємося до осінніх ро-біт, дискуємо, заготовлюємо корм для тварин.
Слід зазначити, що колектив «Відродження» переміг у другій п’ятиденці і торік. Віктор Краснопер вважає: таких результатів вдається досягти завдяки злагодженій праці колективу.
— Колектив працює на «від-мінно», атмосфера злагоджена, всі хочуть працювати і заробляти… Жодного випадку пиятики чи крадіжок у нас не- має, — зауважив керівник «Від-родження».
Нажаль, на підприємстві відчувається брак спеці-алістів, бо молодь не хоче лишатися в селі. Керівництво цю ситуацію намагається ви-правити і піклується про створення комфортних умов,закуповуючи сучасну техніку, де б працівникам було більш комфортно працювати. Станом на 10 липня в районі вже скошено 68% ранніх зернових, середня врожайність складає майже 31,4 ц/га. Скошено 27 тис. га,з яких намолочено близько 85 тис. тонн зерна.