image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Як покращити якість водопостачання в селах?

9:37 12.07.2018

Відповідь на це питання шукали керівники району разом із працівниками громад та керівництвом міста 5 липня на робочій нараді.

Під час зустрічі було озвучено, що в с. Зарічне Терпіннівської сільської ради та с. Травневе Світлодолинської сільської ради спостерігається погіршення технічного стану водопровідних мереж, що призводить до неможливості якісного водопостачання. І задля покращення ситуації слід терміново провести комплекс робіт.
Одним із варіантів рішення проблеми є забезпечення цих населених пунктів водою з Новопилипівського водогону, яку постачатиме міське КП «Водоканал». Тож свої пропозиції щодо такої співпраці висловили директор КП Сергій Немченко, заступники Мелітопольського міського голови Іван Федоров та Ігор Судаков, Світлодолинський сільський голова Павло Пейчев та заступник Терпіннівського сільського голови Віктор Кібальник, голова Мелітополь-ської районної ради Олександр Мордик та голова Мелітопольської райдержадміністрації Сергій Селевич.
Так, Іван Федоров наголосив, що «Водоканал» може постачати воду населенню цих сіл, але спочатку треба усунути всі недоліки водопровідних мереж, щоб мінімізувати втрати. Такі роботи потребують виділення чималих коштів із сільських бюджетів, тож Павло Пейчев зазначив: слід обрахувати вартість таких витрат, а потім приймати рішення.
За результатами наради було вирішено провести сходи громадян в с. Травневе та с. Зарічне за участі керівництва КП «Водоканал», на яких прийняти конкретні рішення щодо проведення заходів із налагодження водозабезпечення. Наразі ситуація щодо сталого водопостачання на-селених пунктів району залишається на контролі райдержадміністрації.
«НД»-інформ