image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

За фактом порушення правил охорони вод в смт Кирилівка відкрито кримінальне провадження

Працівники поліції виявили на приватній території в смт. Кирилівка незаконний стаціонарний трубопровід, який забруднював Утлюцький лиман.

11 липня до чергової частини Кирилівського відділення поліції Мелітопольського відділу поліції надійшла заява про те, що в районі селища Степок в на Федотовій косі в смт Кирилівка зливають в Утлюцький лиман нечистоти. Співробітники слідчо-оперативної групи Кирилівського відділення поліції, представники Управління захисту економіки в Запорізькій області та екологи оглянули місцевість та виявили на території приватного домоволодіння незаконний стаціонарний трубопровід.

З місця вилучено 30 метрів труби, з якою в лиман стікала рідина темного кольору. Для проведення досліджень відібрані зразки ґрунту та рідини.

Відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 242 (Порушення правил охорони вод) Кримінального кодексу України. Санкція статті – штраф від ста до двохсот неоподаткованих мінімумів доходів громадян, або позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до п’яти років або обмеженням волі на той самий строк. Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, на Запоріжжі триває розслідування за фактом незаконного вилову риби у великих обсягах під час нерестової заборони.