image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Головна мета — перемогти себе

15:36 15.08.2018

10 серпня в Мелітополі відбулася 12 обласна спартакіада з рекреаційних видів спорту, під час якої свої сили випробовували люди з інвалідністю. В ній взяли участь шість команд зі всієї області, в тому числі і з Мелітопольського району.

Учасники змагань зазначають: цей захід вони очікують з нетерпінням, бо це черговий привід не тільки продемонструвати свої спортивні навички, а й поспілкуватися, поділитися одне з одним досвідом вирішення проблем та просто поспілкуватися.

Голова Запорізького регіонального осередку «Всеукраїнської організації Союз осіб з інвалідністю України» Сергій Бондарчук розповів, що проведення обласної спартакіади саме в Мелітополі стало доброю традицією, бо в місті та прилеглих районах зосереджені найактивніші громадські організації людей з інвалідністю.

Цього року в змаганнях взяли участь збірні команди Мелітополя, Запоріжжя, Мелітопольського, Якимівсько го та Приазовського районів та Мелітопольський міський фізкультурно-оздоровчий клуб інвалідного спорту «Фокіс».

До того ж, до змагань додали нові види спорту, а від деяких відмовилися.

Так, залишились: фігурне катання на візках, дартс та баскетбол. Новими для цієї спартакіади стали кеглі та бадмінтон. Сергій Бондарчук пояснив, що відмовилися і від бігу, бо спартакіада проходила дещо раніше, ніж завжди, тож у серпневу спеку біг вирішили не проводити.

Учасників заходу привітали представники міської та районної влади: заступник Мелітопольського міського голови Світлана Бойко, голова Мелітопольської райдержадміністрації Сергій Селевич, голова Мелітопольської районної ради Олександр Мордик.

З напутніми словами до присутніх звернулась головний суддя змагань, учасниця паралімпійських ігор Тетяна Фролова, яка побажала їм великих спортивних звершень.

Слід зазначити, що під час змагань кожен учасник завзято боровся за перемогу та при цьому радів за своїх колег. Призові місця розподілилися таким чином: третє місце виборола команда Запоріжжя, друге — команда Мелітополя, перемогу здобули спортсмени Якимівського району. Мелітопольський район став четвертим. В особистому заліку спортсмени Мелітопольського району також продемонстрували непоганий результат. Так, у фігурній їзді на візку перше місце посів Євген Барановський, друге — Марина Єршова. У бадмінтоні кращою стала Христина Рожкова, а Юрій Рудой посів третє місце у змаганнях з дартсу.

Переможці продовжать змагання під час Всеукраїнської спартакіади. Як завжди, спартакіада проходила у невимушеній дружній атмо-сфері, а її учасники одержали чимало позитивних вражень.