image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Порив на водогоні лишив без води лікарню

10:52 29.08.2018

16 серпня Мелітопольська центральна лікарня залишилася без води, це сталося через масштабну аварію на Новопилипівському водогоні.

Т.в.о. обов’язки головного лікаря Геннадій Ткаченко наголосив, що для медичного закладу така ситуація вкрай негативна, бо на цей день були заплановані операції, також кожного дня пацієнти з нирковою недостатністю мають пройти процедуру гемодіалізу, а відсутність води цей процес унеможливлює. Всього на добу ЦРЛ використовує близько 32-х кубів води.  Ситуацію вдалося покращити за допомогою води, яку підвозили підрозділи Мелітопольського міськрайонного управління державної служби з надзвичайних ситуацій.

17 серпня водопостачання було відновлене, але напередодні провести гемодіаліз всім пацієнтам в ЦРЛ не вдалося. За словами Геннадія Ткаченка, двом пацієнтам процедуру призначили на 17 серпня. І хоча цього дня вода з кранів текла вкрай брудна, апарати штучної нирки працювали на повну потужність, бо вони мають добру систему очистки.

Геннадій Ткаченко зазначив, що для лікарні ситуація стала серйозним випробуванням, яке вдалося пройти без зайвих ускладнень.