image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

В Обільному оновили медпункт і пошту

13:13 05.09.2018

Півмільйона гривень — саме у стільки бюджету Семенівської сільської ради обійшлася реконструкція приміщення, де знаходяться фельдшерсько-акушерський пункт та поштове відділення села Обільне. 31 серпня вони розпочали свою роботу в оновленому вигляді.

На відкриття ФАПу зібралася громада населеного пункту, депутати сільської ради та районні очільники. Символічну стрічку перед входом до медзакладу перерізали голова Мелітопольської райдерж-адміністрації Сергій Селевич, голова Мелітопольської районної ради Олександр Мордик та медична-патронажна сестра ФАПу Вероніка Науменко. Семенівський сільський голова Андрій Єрмоленко розповів, що будівля медустанови знаходилася у вкрай незадовільному стані, а село віддалене від центру сільради та й автобусного сполучення з ним немає — у амбулаторію сімейного лікаря до Семенівки не наїздишся. Тож проблему треба було вирішувати. Він зазначив, що з міс-цевого бюджету на ремонтні роботи було витрачено близько півмільйона гривень. У ФАПі є одне ліжко-місце, де можна пройти необхідні процедури, є гігієнічна кімната, придбано обладнання, замінені вікна, двері, підлога.

Сергій Селевич зазначив, що сільська рада добре опікується соціальною сферою сіл та побажав мешканцям Обільного звертатися до ФАПу лише у профілактичних цілях. А Олександр Мордик подякував підприємцям, а особливо аграріям, які працюють на цій території, бо саме завдяки сплаті ними податків, наповнюється місцева скарбниця.

Заступник головного лікаря районного центру первинної медико-санітарної допомоги Яна Мандич зазначила, що хоч село невелике (близько 500 мешканців), але 25% населення — це діти, тому робота медзакладу дуже важлива, тут малечу можуть оглянути сі-мейні лікарі, які по черзі проводитимуть прийом. Також для того, щоб зробити щеплення, тепер не треба їхати в Семе-нівську амбулаторію, як це було раніше. З іншого боку приміщення — вхід до поштового відділення, його начальниця Світлана Семібратова каже, що працює на пошті вже 20 років, і завжди установа розміщувалась в холодних, незатишних приміщеннях, а тепер вона зможе працювати в комфортних умовах та й селянам буде радісніше відвідувати пошту.