image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Служба зайнятості — молоді

Молодь активно взяла участь у семінарах для того, щоб знати, як подолати всі труднощі, та знати про свої переваги на ринку праці при працевлаштуванні

З метою підвищення ефективності надання соціальних послуг, спрямованих на підтримку трудової активності молоді в сучасному економічному середовищі, підвищення рівня працевлаштування молоді, державною службою зайнятості кожного року у вересні проводиться акція «Місячник зайнятості молоді».

До Акції долучився і Мелітопольський міськрайонний центр зайнятості. Протягом Місячника молоді на базі центру зайнятості проводились профорієнтаційні семінари, тренінги (тренери з ТзОВ «Вектор Успіху» провели заняття з основ планування успішного бізнесу та сучасного пошуку роботи), ярмарки вакансій («АТБ-маркет» та військкомат презентували молоді свої послуги), професіографічна екскурсія на ТОВ «Руслан-комплект», зустріч із запобігання нелегальній трудовійї міграції та торгівлі людьми за участю ГПО «Егіда-Запоріжжя» та інше.

Також активно працював молодіжний PROFI-центр, де з учнівською та студентською молоддю розглядалися основні професійні тенденції, відпрацьовувались сучасні підходи у пошуку роботи.

Молоді люди, які відвідували центр зайнятості у цей період, мали змогу отримати інформацію про ситуацію на ринку праці, особливості працевлаштування в сучасних умовах, потребу в працівниках за професіями, які користуються попитом на ринку праці, про можливість їх здобуття в центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, про можливість участі в оплачуваних громадських та тимчасових роботах, започаткування власної справи тощо.

Присутніх було ознайомлено з пошуком роботи за підходом рекрутингу, тому всі бажаючі мали змогу залишити анкету шукача роботи.

У рамках Дня відкритих дверей для безробітної молоді було проведено тематичні семінари. Під час цих заходів було обговорено можливість працевлаштування безробітних осіб віком до 35 років, формування мотивації до професійної самореалізації, труднощі, з якими стикається молодь під час пошуку роботи, та шляхи їх подолання.

На семінарах учасники обговорювали і давали відповіді на запитання: «Які переваги має молода людина на ринку праці?», «Якими якостями повинен володіти молодий фахівець, щоб його взяли на роботу?», «Як спростувати негативне уявлення роботодавця про молодого праців-ника?».

Для підвищення конкурентоспроможності, набуття но- вих знань, учасникам заходу запропоновано пройти навчання на безкоштовних онлайн — курсах «Prometheus» та «Lingva.Skills». Серед відвідувачів центру зайнятості розповсюджувалися буклети з інформацією про послуги служби зайнятості для молоді.

Відділ активної підтримки безробітних Мелітопольського міськрайонного центру зайнятості