image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

М’ясо на стихійних ринках може бути небезпечним

Купувати м’ясну продукцію виключно у санкціонованих місцях торгівлі закликав мешканців області начальник обласного підрозділу Держпродспоживслужби Віктор Шершнєв.

З таким проханням він звернувся до громадян під час робочого візиту на Мелітопольщину. Віктор Шершнєв наголосив, що забій худоби в домашніх умовах також має проводитись з погодження ветлікаря.

Посадовець зазначив: таким чином любителі м’яса убезпечать себе від низки захворювань, на які страждають тварини. Зокрема, від сибір-ської виразки. Саме спалах цієї недуги нещодавно виявили в Одеській області, де від вживання зараженого м’яса постраждала одна людина.

Слід нагадати, що не так давно, якихось 6 років тому, спалах хвороби зафіксували і у Вознесенці Мелітопольського району. Сибірка, або сибірська виразка — вкрай небезпечна недуга, яку можна підхопити під час вживання в їжу зараженого м’яса або навіть при його оброб ці, контакті з хворими тваринами. Ця недуга несе серйозну небезпеку для здоров’я людини.

Також наразі актуальною є проблема захворюваності домашніх тварин на сказ. За словами Віктора Шершнєва, останнім часом кількість випадків цієї недуги зросла. Щоб зупинити її розповсюдження, запланована вакцинація диких тварин шляхом розкладання приманок із медпрепаратами.

У Держпродспоживслужбі запевняють: вакцинація дикої фауни покращить ситуацію.

Під час перебування на Мелітопольщині Віктор Шершнєв провів семінар зі структурними підрозділами Держпродспоживслужби декількох районів. Спеціалісти підбили підсумки роботи за півроку та обговорили основні проблеми своєї діяльності.