image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Сучасні книжки для дітей: привчаємо до рідної мови.

31 жовтня 2018 року в ДНЗ «Теремок» Костянтинівської сільської ради відбулося засідання  об’єднання освітян територіального Костянтинівського округу з проблеми «Формування світогляду дошкільнят засобами художнього слова»,  метою якого було  визначення ролі книжки у формуванні світогляду дошкільника та  умов, що сприяють вихованню у дітей читацької зацікавленості, стійкого інтересу до книжки, до літературного читання.  Присутні обрали найпоширенішу форму роботи – семінар – практикум.

Учасниками семінару були: педагоги (Наконечна Г.П. , Шашко Н.О., Боярських О.М.),  бібліотекарі (Касьяненко О.А., Чигріна Д..В) , психологи  закладів освіти (Пушиліна І.Г., Шиян О.О.), працівники культури (Колисниченко Н.Г., ), батьки (Артьоменко І.С., Моісєєва Н.І , Глазовська І.Ю.) та педагоги ДНЗ «Теремок», які організували проведення закладу.

В рамках семінару відбулося цікаве і плідне професійне спілкування за круглим столом. Учасники зібрання презентували нетрадиційні форми популяризації  дитячої книжки (бібліофреш, бук трейлер, літературний слем, книжковий подіум, беніфіз книжки) для педагогів, для дітей і для батьків, знайомили з методами інтерпретації твору засобами інших видів мистецтва (живопис, скульптура, театр, музика, кіно) за допомогою сучасних прийомів (слухання музичних творів, словесне малювання, інсценування, драматизація)  З великою зацікавленістю присутні приймали участь у майстер – класі з виготовлення артбуку (книжки власноруч). Вихователі ДНЗ «Теремок» Іванова О.О. та Жичкіна Л.І. підготували матеріалу до  п’яти казок, а чотири команди учасників змагалися у створенні найкращої дитячої книжки, герої якої запрошували до читання, як маленьких вихованців, так і учнів і батьків. Всі отримали величезне задоволення від  оригінального творчого продукту  — артбук, до якого малята звертаються знову й знову. Зацікавив присутніх літературний бібліофреш, який із задоволенням презентували бібліотекарі закладів освіти, а вихователі ДНЗ «Теремок»  Ю.І.Прокудіна та О.В.Какама влаштували чудову виставку  методичної літератури та сучасних творів для дітей під назвою «Сучасні книжки для дітей: привчаємо до рідної мови», а також розповіли про поповнення освітнього процесу в старшій дошкільній групі міні бібліотекою «Чарівний світ книжок» на поличках якої знаходяться різноманітні ілюстровані дитячі книжки та портрети видатних письменників та поетів. Діти дуже люблять цей затишний куточок в групі та із задоволенням відвідують його.

Проведення цього семінару, на нашу думку, дало можливість присутнім набути нових знань для подальшого удосконалення роботи  педагогів з дітьми та їх родинами.

 

Педагогічний колектив ДНЗ «Теремок» щиро дякує всім учасникам семінару та вітає Костянтинівців з Днем села та Храмовим святом Казанської Божої Матері.

 

 

Завідуюча ДНЗ  «Теремок» Л.С.Крижко