image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

На адресу Костянтинівки лунали щирі побажання

11:42 08.11.2018

Мешканці найбільшого українського села — Костянтинівки — 3 листопада відзначили День народження свого села.

Спершу відкрився ярмарок…

З самого ранку працював ярмарок, де селяни могли придбати продукцію місцевих товаровиробників, маленькі мешканці Костянтинівки бавилися на ігрових майданчиках, а для молоді працювала фотозона.

Теплі слова привітань

Під час урочистої частини на адресу села лунало чимало теплих слів. Першою до односельців звернулася Костянтинівський сільський голова Тетяна Горбань.

— Бажаю всім нам добробуту, здоров’я, наснаги в розбудові нашого рідного села, нашого родинного гніздечка, бо ми всі, дійсно, як одна родина, — привітала мешканців очільниця села.

Місцева керівниця розповіла, чого вдалося досягти за останні роки.

— За останні роки сільською радою було замовлено і виготовлено декілька проектів. І деякі з них успішно реалізовані. Наприклад, один з них стосується освітлення села, інший — ремонту амбулаторії. Також в дитячому садочку замінено вікна на енергозберігаючі. В цьому році підсипано 25 км доріг, замінені 24 зупинки на нові. Так, у нас ще багато проблем, але ми не зупиняємося та працюємо далі, — підкреслила Тетяна Горбань.

Також вона звернулася до підростаючого покоління.

— І я хочу особливо подякувати тим, хто працює на благо села. І звернутися до підростаючого покоління: бережіть свою землю і ставтеся з повагою до рідного села, — зазначила Тетяна Горбань.

У святковий день грамоти та подяки отримали ті, хто багато зробив для процвітання Костянтинівки.

Вручили грамоти і подяки

Перший заступник голови Мелітопольської райдерж- адміністрації Андрій Фесик побажав костянтинівцям усіляких благ і підкреслив, що вони завжди можуть розраховувати на підтримку.

— Хочу всіх запевнити, що Мелітопольська райдержадміністрація і надалі продовжуватиме плідну співпрацю з територіальною громадою с. Костянтинівка, буде втілювати в життя соціальні проекти для розбудови та покращення життя не лише Костянтинівки, а й в цілому Мелітопольського району, — зауважив районний очільник.

Депутат Мелітопольської районної ради Оксана В’юник подякувала мешканцям Костянтинівки за їхню небайдужість до своєї малої батьківщини та вручила грамоти райради. Їх отримали паспортист сільради Любов Гладка, керівник циркової студії «Вікторія» Ірина Мартьянова. Подяки вручили спеціалісту сільради Тамарі Онипко та директору КП «Костянтинівське» Віктору Ландарю. Вітання від народного депутата України Євгена Балицького передала його помічниця Ніна Єфименко. Вона підкреслила, що для неї це почесна місія, бо Костянтинівка — її рідне село.

— Село змінюється, стає сучаснішим. Тут живуть працьовиті і талановиті люди. Від імені нардепа вітаю усіх костянтинівців і передаю традиційну матеріальну допомогу для дитячих садочків, — зазначила вона.

До привітань також приєдналася перший заступник міського голови Мелітополя Ірина Рудакова.

— Ми з вами близькі сусіди. І у нас з вами спільна мета — зробити свою землю багатою та квітучою, а наш рідний Мелітопольський край — комфортним для мешканців.

Вона вручила сертифікат на придбання комп’ютерної техніки для місцевого будинку культури.

Депутат Запорізької облради Валерій Горбань розповів, що в селі багато чого зроблено у сфері медицини при залучені коштів обласного бюджету.

— З обласної ради були виді-лені кошти для капітального ремонту покрівлі в лікарні, також утеплено фасад, замінені вікна та двері, — розповів він.

Цього року також спрямовані зусилля на підтримку та розвиток спорту в селі.

— Цього року в селі з’являться силові тренажери та три спортивні майданчики зі штучним покриттям, — зауважив Валерій Горбань.

До того ж обласний депутат підкреслив, що цього року Костянтинівка зможе поповнити місцеву скарбницю завдяки інвестиційним проектам, а саме сонячній електростанції, яка працює на території, та ще одній збудованій заправці.

Грамотою облради нагородили заслуженого тренера України Сергія Кубрака.

Уродженець села Костянтинівка, депутат обласної ради Вадим Сухіна побажав мешканцям мирного неба та надав грошову підтримку Костянтинівському районному НВО № 1 «Таврія».

Під час святкового концерту привітали найменших мешканців села. Свої творчі надбання присутнім дарували місцеві художні колективи та окремі виконавці.