image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Вірші, на які надихає Україна

Обстріл. Війна. Донбас. Принесли сніданок.

Запах. Кава. Добре. Починається ранок.

Снайпер. Око. Приціл. Ворог у перехресті.

Палець натиснув гачок. Віддача у плечі.

Куля. Без промаху. В ціль. Ворога вбило.

Подих. Усміх. Поцілив. Рука очі закрила.

Каску поспіхом зняв. Кава смачна. Філіжанка.

Сам потрапив. Приціл. Перехрестя і… ранка.

Ледь похитнувся. Упав. Гвинтівка в окопі.

Бруд. Червона калюжа. Дірка у лобі.

Просто війна. Донбас. Принесли сніданок.

Кава в калюжі крові. Починається ранок…

Цей вірш має назву «Просто війна», він увійшов до збірки «Небесні кобзарі» за авторства відомого мелітопольського журналіста, редактора «Студії «Мелітопольський район» Олександра Андрущенка. 1 листопада від-булася презентація книги.

Це вже третя збірка письменника, але перша, яка написана виключно українською. Автор стверджує: на створення цих віршів його надихає Україна. Крім творів, присвячених подіям на Донбасі та ситуації в країні, які містяться в розділі «Відважні лицарі», в книзі є й вірші про красу природи, чимало творів присвячено почуттям, вони зібрані у розділі «Промені кохання». Відтак, кожен поціновувач поезії зможе знайти в книзі те, що цікавить саме його.

Олександр Андрущенко зазначає, що мова, яку він почав глибоко вивчати відносно недавно, не перестає його дивувати своїм багатством.

— Українська мова безмежна, її багатство — це цілі розсипи дорогих серцю слів, виразів, фразеологізмів. Це якесь чудо, і я в цьому переконуюсь все більше і більше, — наголошує письменник.

Олександр Андрущенко зізнається, що важко вивчати нову мову у досить зрілому віці, але немає нічого неможливого. Хоча розмовляти українською він ще не наважується, бо поки не впевнений у своїй обізнаності, але полишати вивчення мови не збирається.

Видано сто примірників книги — завдяки спонсорській допомозі Михайла Кумока та Мелітопольської міської друкарні. За таку підтримку письменник дуже вдячний.

Олександр Андрущенко наголошує, що продовжить свою творчість саме українською, бо прагне більш досконало осягнути її особливості.