image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Дитячий табір «Чайка» реанімації не підлягає

Що робити з майном територіальних громад району? Це питання вкотре вирішували члени президії Мелітопольської районної ради на засіданні 13 листопада, але до спільного рішення не дійшли.

Вже близько 4 років поспіль районні депутати не можуть вирішити долю двох об’єктів: приміщення по вул. Гетьманській, 85 та оздоровчого табору «Чайка » в Алтагирі. Тим часом об’єкти нерухомості повільно руйнуються.

За словами голови районної ради Олександра Мордика, хоча оздоровчий заклад вже декілька років не використовується, його територія охороняється, і на це доводиться щороку витрачати немалі кошти, а у будинку по вул. Гетьманській, 86 (де колись розташовувалося районне пенсійне управління) знаходиться кілька громадських організацій, але умови там бажають кращого — відсутнє водопостачання та світло.

У бюджеті району коштів на реконструкцію цього майна немає, але депутати пропозицію про продаж цього майна на сесії не підтримали.

Олександр Мордик запропонував членам президії організувати виїзд до табору «Чайка», щоб вони на власні очі переконалися, в якому занепаді знаходиться колишнє місце відпочинку.

На це отримав відповідь деяких народних обранців, що виїзд проблему не вирішить, а майно слід виставити на продаж. А депутат Сергій Сметанін підкреслив, що продаж дозволить поповнити бюджет району і поки що приміщення по вул. Гетьманській можуть купити, але зволікання призведе до того, що будівля просто зруйнується, і тоді вже виручити нормальні кошти не вийде. Схожа ситуація і з табором відпочинку. Працівник апарату районної ради Ігор Пєрєвєрзєв наголосив, що розглядались різні варіанти використання табору відпочинку, до співпраці намагалися залучити органи самоврядування та підприємців. Листи направлялись і в інші області України, та ніхто не виявив цікавості до об’єкта.

У підсумку обговорення члени президії все таки вирішили відвідати табір «Чайка» і після того винести на розсуд депутатів райради свою пропозицію щодо долі об’єкта.