image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Нічні пригоди у library-дворці

В останнійдень осені двері читального залу бібліотеки ім. М. Лермонтова гостинно відкрилися для всіх охочих провестиНіч в бібліотеці»Східні казки».Всі, хто в цей чарівний вечір завітав до бібліотеки, потрапив до чарівної східної казки, гостей чекала ніч повна чарівництва і сюрпризів.

Спочатку гостей привітнозустріли східні красуні, розділивши їх на дві команди: «Місяцеподібні діви» та «Справжні чоловіки».

В кожному східному палаці є господарка – Валіде-султан. В усі віки Валіде величали «О, вінець укритих паранджею» або «Наша пані». Чудеса цієї ночі створювала саме вона. Валідегостинно зустріла гостей та розповіла казку «Про кровожерливого царя Шахріяра та місяцеподібнуШахерезаду».

Захід відвідалийШахерезада з Шахріяром.Шахерезадарозповідала длясвого повелителя та дорогих гостей казки про «Роксолану» та про «Бідного художника».

Справжня східна гостя дивувала мистецтвом східного танцю. Та разом зі східними красунями провела для гостей заходу майстер-клас. Команда «Місяцеподібні діви» навчилася танцювати східний танок,а команда «Справжніх чоловіків» складали вірші, присвячені чарівним дівам.

Гостей привітали і принцеса Жасмінз Аладіном. Вони провеливідео-вікторину на східну тематику.

Східні красуні провели майстер-клас «Гюльчатай, закрий личко!», де жінки прикрашаличадру, а чоловіки – кисети для тютюну.

Відвідав захід навіть Звіздар із своїм учнем. Вони прочитали думки гостей.

Далі гостей чекала екскурсія нічною бібліотекою, екскурсовод повів шановних гостей по легким вигинам східної ночі.

Всі учасники були нагороджені призами та пам’ятними сувенірами.Закінчився захід чаюванням та смакуванням східних солодощів.

Проведення «Ночі в бібліотеці «Східні казки»» стало можливим завдяки участі мелітопольської громади в проекті «Сприяння відбудові та сталому розв’язанню проблем ВПО та постраждалого від конфлікту населення в Україні», що впроваджується Міжнародною організацією з міграції (МОМ) за фінансування ЄС.