image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Підтримують людей з непростою долею

12:49 05.12.2018

Семенівський сільський голова Андрій Єрмоленко (праворуч) вручив подяку Євгену Барановському

3 грудня оголошено Міжнародним днем людей з інвалідністю. Цього ж дня мешканці району, які потребують додаткової підтримки суспільства, зібралися у Семенівському будинку культури, щоб поспілкуватися один з одним та обговорити свої проблеми.

Вже традиційно люди з особливим потребами отримали консультації працівників пенсійного фонду та соціального захисту. Також вони могли скористатися послугами перукаря та пройти медичне обстеження.

Після цього відбувся концерт, під час якого свою творчість продемонстрували громадяни цієї категорії. Шану людям, на долю яких випали чималі випробування, висловили районні очільники. Голова райдержадміністрації Сергій Селевич зазначив, що в суспільстві змінюється ставлення до людей з інвалідністю та розповів, що робиться для покращення їх життя.

— Все більше вимог до архітектурних фасадів споруд, наявності пандусів. З’являються нові медичні спеціальності, зокрема, спеціалісти-реабілітологи. Успішно впроваджується інклюзивна освіта, — зазначив районний очільник.

Семенівський сільський голова Андрій Єрмоленко побажав присутнім міцного здоров’я.

Мешканці району, які мають інвалідність, наголошували: будь-який діагноз не вирок, головне — не втрачати оптимізму і не думати про хвороби.

Начальник районного відділу культури та туризму Наталя Фатєєва розповіла, що велика кількість людей з інвалідністю залучається до спорту та різнобічної творчості. Мешканець с. Терпіння Сервер Менсувутов отримав диплом Департаменту культури, туризму та релігій Запорізької облдержадміністрації за участь у регіональному етапі Всеукраїнського фестивалю творчості людей з обмеженими фізичними можливостями «Барви життя» у номінації «Музичне та театральне мистецтво».

Семенівський сільський голова вручив подяки за призові місця у спартакіаді: за І місце у фігурній їзді на візку обласного туру Всеукраїнської олімпіади інвалідів «Повір у себе» Євгену Барановському, за ІІІ місце в забігу на 100 метрів Віталію Кудінову, за І місце в грі з м’ячем «Бочча» Лідії Шляховій та учаснику Євгену Колеснікову.