image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

ЄВРО ФОЛЬК — ХАРКІВ 2018

24-25 листопада в місті Харків пройшов I відбірковий фестиваль «ЄВРО ФОЛЬК-ХАРКІВ 2018». Фестиваль проводиться у рамках Міжнародного конкурсу «Таланти 21 століття» під егідою Європейської Асоціації Фольклорних Фестивалів — ЕAFF та офіційного партнера UNESCO.

У фестивалі взяли участь близько 160 колективів в номінаціях автентичного фольклору (пісні, танці, обряди, звичаї), сучасної обробки фольклорних пісень і танців та інструментальної музики. Серед них були носії «степового розспіву Запорізького краю», а саме народний аматорський фольклорний ансамбль «Веснянка» с. Данило-Іванівка та його супутник — студентський вокально-фольклорний ансамбль «Візерунок» Мелітопольського училища культури. Колективи виступали в номінації «Народні звичаї, їх відтворення» і представили дві народні обрядові картинки в сумісному проекті «Обжинки», а «Візерунок» з солісткою Анастасією Шпаренко представив «Заклик Весни».

За підсумками студентський ансамбль «Візерунок» посів II місце, а народний фольклорний ансамбль «Веснянка» посів III місце, учасникам якого були вручені дипломи і бронзові медалі. Також отримали подяки директор Мелітопольського училища культури Михайло Єгоров, начальник відділу культури, туризму та спорту МРДА Наталія Фатєєва, голова Новенської сільради Валентин Бутенко, керівник обох ансамблів Тетяна Сергєєва та концертмейстер Павло Довжик. Кращі номери і виступи призерів будуть показані у телеефірі Європи.