image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Міський бюджет-2019 б’є рекорди

7 грудня затверджено у багатьох напрямках рекордний бюджет Мелітополя на 2019 р. Це сталося на 45-тій черговій сесії міської ради. Депутати конструктивно та результативно розглянули основне питання порядку денного і не стали зволікати з рішенням.

Мелітопольський міський голова Сергій Мінько звернув увагу на те, що особливістю цього бюджету, на відміну від попередніх, є його стабільність. Визначені джерела фінансування, вони сталі та мають позитивну динаміку.

Початковий об’єм бюджету-2019 заплановано у розмірі 1,4 млрд. грн. Вперше бюджет розвитку стартує з такої великої суми — 87 млн. грн., а на благоустрій закладено 62 млн. грн.

— У порівнянні з попередніми роками, коли ми мали початковий бюджет розвитку 35 або 53 млн., це дуже непоганий старт, — запевнив Сергій Мінько.

Також у повному обсязі передбачені кошти на заробітну плату. 3 млн. грн. закладені на реалізацію проектів громадських ініціатив.

— За минулі 3 роки ми інвестували в розвиток інфраструктури міста та благоустрій близько 560 млн. грн. (270 млн. з них — це наші власні кошти, податки). За три роки ми залучили 290 млн. грн. зовнішніх інвестицій. В наступному році ми плануємо додатково залучити в бюджет міста 320 млн. грн. Тобто, потроїти нашу роботу і за один 2019 рік залучити стільки ж коштів, скільки ми залучили за три попередні роки, — повідомив про плани на перспективу Сергій Мінько.