image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Надзвичайна ситуація на Новому Мелітополі

5 грудня в надвечір’я дев’ятиповерховий будинок №1 по вул. Гагаріна на Новому Мелітополі несподівано став центром уваги всього міста.

У четвертому та п’ятому під’їздах (які, до речі, ніяк не поєднані між собою) майже одночасно пролунали непоодинокі вибухи і на багатьох поверхах загорілися електричні щити. Як розповідають самі мешканці, а також голова правління Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків Антоніна Петрівна Тороп, рятуючись від вогню та їдкого диму, який миттєво заповнив під’їзди знизу до верху, частина мешканців скупчилася на подвір’ї, інші залишилися в квартирах, повідкривавши вікна та двері на балкони. Евакуації як такої не було. Оперативно на місці події з’явилися дві пожежні машини, аварійна газової служби, РЕМ, поліція.

На щастя, ніхто з людей не постраждав, жодних ушкоджень не трапилося і в квартирах, у центральній щитовій будинку та в підвальному приміщенні. Ремонтники працювали цілодобово, і вже наступного дня (а точніше — пізно ввечері) в квартирах четвертого під’ізду було відновлено електропостачання. Зараз ведуться роботи для забезпечення освітлення та функціювання всіх необхідних комунікацій на сходових площадках. В п’ятому під’ізді усі ці роботи вже виконані.

Щодо причин надзвичайної ситуації, побутують різні версії, а ось відносно збитків — то тут все однозначно: за словами Антоніни Петрівни, вони цілком лягають на бюджет ОСББ. А втрати чималенькі, адже за роки існування будинку системи комунікацій капітально не ремонтувалися. Об’єднання співвласників у плановому порядку цим займається, але самотужки дуже нелегко впоратися з проблемою.

Дуже важливо, щоб з надзвичайної ситуації, яка трапилась на Новому Мелітополі, були зроблені належні висновки і щоб подібне не повторилося.