image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Допомагали воїнам з початку боїв

14:20 12.12.2018

5 грудня у Міжнародний День волонтера голова Мелітопольської райдержадміністрації Сергій Селевич зустрівся з представниками ГО «Центр «Побратим».

Опікуються ветеранами АТО

Добровольці цієї організації були одними з перших, хто долучився до підтримки української армії, коли на Сході України розпочалися військові дії. Тоді активні громадяни Мелітопольщини разом з більшістю українців, не шкодуючи власного здоров’я, сил та коштів, підтримували військових. Волонтери мобілізували велику кількість небайдужих людей та чи не щодня передавали на фронт продукти харчування, ліки та одяг. Сергій Селевич подякував добровольцям за їх внесок у становлення українського війська.

Слід зазначити, що тепер волонтери ГО «Центр «Побратим» опікуються психологічною реабілітацією військових, їх родин, рідних загиблих воїнів, тож вони поділилися із посадовцем планами щодо своєї діяльності, а голова райдержадміністрації зауважив, що по можливості підтримає їх ініціативи.

Педагог та посадовець отримали нагороди

До цієї дати також були нагороджені громадяни, які підтримують армію. Так, медаль «За вірність національній ідеї» отримала вчитель української мови та літератури Костянтинівського ліцею «Ерудит» Ольга Фільчагова. Нагороду від імені Всеукраїнської спілки ветеранів та працівників силових структур вручив ветеран АТО Олесь Очкань. Він зауважив, що педагог є справжнім патріотом і під час своїх уроків чимало часу приділяє саме вихованню в дітях любові до Батьківщини.

А директор ліцею «Ерудит» Світлана Неліпа наголосила: Ольга Михайлівна працює в закладі близько 40 років, є дуже творчою людиною.

— Вона переживає всім серцем за долю держави, переживає за наших дітей і робить все, щоб вони виросли гідними громадянами, — зауважила Світлана Неліпа.

Вдячність за активну громадську позицію та за педагогічну працю Ользі Фільчаговій висловив голова райдержадміністарції Сергій Селевич.

Слід зазначити, що Ольга Михайлівна виховала двох синів, які стали морськими офіцерами і під час анексії в Криму вони не зрадили Батьківщину та разом із родинами виїхали на материкову Україну й продовжують служити народу України. Сама ж Ольга Михайлівна зауважила, що у кожного вчителя ліцею душа болить за наших захисників.

Цього ж дня відзнаку «За заслуги» отримала заступник голови райдержадміністрації Ольга Станчевська. Посадовець зазначила, що для неї нагорода неочікувана, і наголосила: це результат спільних зусиль громади.

Присутні під час нагородження ветерани АТО щиро подякували всім небайдужим за їх внесок у зміцнення української армії.