image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Рішення, що потрібні людям

16:24 24.01.2019

На початку року Мелітопольська райрада прийняла низку важливих рішень, два серед яких мають особливе значення. Перше стосується початку реформування вторинної ланки медицини, а друге — віддання належної пошани людям, які за своє життя чимало зробили для розвитку рідного району.

Лікарня змінила статус

Мелітопольська центральна районна лікарня з комунального закладу перетворилася на комунальне некомерційне підприємство районної ради. Відповідне рішення було прийнято депутатами під час засідання двадцять дев’ятої позачергової сесії райради, яке відбулося 17 січня.

Головний лікар медзакладу Геннадій Ткаченко пояснив, що такі зміни пов’язані з початком реформування вторинної ланки медицини. В її рамках після набуття ЦРЛ статусу «комунального некомерційного підприємства», буде укладено договір з Національною службою здоров’я України (НСЗУ). Після цього фінансування медустанови здійснюватиметься саме НСЗУ.

— Якщо пацієнту буде необхідно одержати консультацію вузького спеціаліста (кардіолога, невропатолога) або провести додаткові методи обстеження: рентген, УЗД, або лабораторні аналізи, які не роблять на первинному рівні, то за направленням сімейного лікаря пацієнт, який звернувся до консультативно-діагностичного відділення ЦРЛ, буде отримувати ці послуги безкоштовно, а НСЗУ перераховуватиме кошти за цю медпослугу, — пояснив Геннадій Ткаченко.

Голова райдержадміністрації Сергій Селевич висловив впевненість, що такі зміни дозволять значно покращити умови в медзакладі і подякував депутатам за підтримку рішення з переведення ЦРЛ у статус некомерційного підприємства.

Стало більше Почесних громадян

Також районні депутати ухвалили одразу два рішення про присвоєння звання «Почесний громадянин району». Його отримали голова районної громадської організації ветеранів війни, праці та дітей війни Тамара Селезньова і заступник директора дослідної станції садівництва ім. Сидоренка Юрій Єрещенко. Слід зазначити, що Тамара Селезньова пропрацювала в районі 40 років, шість скликань обиралася депутатом райради, три скликання була заступником голови райради. Вона зауважила, що вважає це звання заслугою не тільки своєю, а й тих, хто працював поруч з нею всі ці роки.

Юрій Єрещенко має звання «Заслужений працівник сільського господарства України». Він 47 років займав різні посади в Мелітопольському районі, та найбільше часу присвятив садівництву, тривалий період очолював державне підприємство «Дослідне господарство «Мелітопольське». Він подякував усім за довіру й розповів, що не раз його кликали працювати до обласного центру, але він залишався в районі і зовсім про це не шкодує.

Крім цього, народні обранці розглянули ще 4 питання. Зокрема, щодо змін до програми розвитку освіти в Мелітопольському районі та затвердження статутів новостворених комунальних закладів. Цими рішеннями, прийнятими пакетним голосуванням, сесія завершила свою роботу.