image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Немає мобільного — немає субсидії

13:03 13.02.2019

З 1 травня мешканці району, які отримували субсидію в опалювальному сезоні 2018-2019 років, в грошовій формі її зможуть отримати тільки після того, як подадуть нові заяви з обов’язковим зазначенням номера мобільного телефону та декларацію про прибутки.

Про це під час навчання сільських голів розповіла начальник управління соцзахисту населення райдержадміністрації Світлана Узунова. Тим, хто звертається по допомогу вперше у 2019 році, у травні вже не потрібно подавати заяви. Вона додала, що кошти перераховуватимуть до «Ощадбанку» на рахунок отримувачів субсидій.

— Раніше кошти з держбюджету йшли на житлово-комунальні підприємства через територіальні управління соцзахисту. А тепер вони будуть надходити на спеціальний рахунок субсидіанта в Ощадбанку, і вже через банк буде відбуватися розрахунок за субсидією з постачальником послуг, — додала Світлана Узунова.

Доповідач наголосила, що одержувачам субсидій щомісяця надходитимуть SMS-повідомлення про те, скільки залишається заплатити за комунальні послуги. Тож наявність мобільного телефону — це обов’язкова умова, інакше можуть відмовити у нарахуванні субсидії.

Такі нововведення неабияк обурили сільських голів і районних керівників, які зазначили, що пенсіонери можуть взагалі й не мати мобільного або не вміють ним користуватися. За словами Світлани Узунової, можна задіяти сусідський телефон, але один і той же мобільний номер не можна використовувати у кількох заявах. Голова райради Олександр Мордик зауважив, що допомагати таким пенсіонерам можуть соцпрацівники.

Світлана Узунова зазначила, що з усіх питань, що виникають, можна звертатися до управління соцзахисту чи уповноважених осіб на своїх територіях.