image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Запорізькі поліцейські пройшли тренінг із забезпечення безпеки під час виборів

9:55 20.02.2019

Співробітники поліції Запорізької області взяли участь у навчальному тренінгу – семінарі, організованому ВГО «Громадська мережа «ОПОРА», у сфері забезпечення конституційних прав громадян та реагування поліцейських на порушення виборчого законодавства.

19 лютого патрульні, співробітники слідчих підрозділів та Управління превентивної діяльності ГУНП в Запорізькій області взяли участь у навчальному тренінгу – семінарі, організованому ВГО «Громадська мережа «ОПОРА» у сфері забезпечення конституційних прав на громадян на народне волевиявлення. Захід «Ефективна поліція – забезпечення законності виборчого процесу» відбувся з метою ефективного та оперативного реагування поліцейських на порушення виборчого законодавства.

Експерти Всеукраїнської громадської організації «Громадська мережа «ОПОРА» провели теоретичні і практичні модулі щодо налагодження взаємодії стосовно запобігання, фіксації та своєчасного реагування на можливі випадки порушень виборчого законодавства під час президентської виборчої кампанії.

Тренери також надали практичні поради щодо особливостей виборчого процесу, алгоритмів ефективної ідентифікації можливих правопорушень та належного правового реагування на них.

Нагадаємо, що начальник ГУНП в Запорізькій області Сергій Коміссаров зустрівся з обласною координаторкою «Громадянської мережі ОПОРА» Ганною Дворною та Громадським омбудсманом із захисту виборчих прав Максимом Бабаком. На зустрічі обговорювались питання взаємодії правоохоронців та активістів з метою вчасного виявлення порушень виборчого законодавства і оперативної реакції на них у період агітації та голосування.

Відділ комунікації поліції Запорізької області