image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Перетворюють території на сміттєзвалища

12:32 20.02.2019

За 2018 рік кількість населених пунктів, де централізовано вивозять сміття, збільшилося, але частина населення продовжує скидати непотріб деінде. Захаращення території поблизу населених пунктів вкотре обговорили районне керівництво та сільські голови.

За інформацією головного спеціаліста виконавчого апарату Мелітопольської районної ради Ігоря Пєрєвєрзєва, з минулого року кількість сіл, де працюють сміттєвози, збільшилася з 16 до 25, але ця цифра не вирішує проблеми. Та й там, де відходи вивозять, чимало охочих викинути їх у лісосмуги за селами або у відпрацьовані кар’єри. Іноді «господарі» викидають непотріб на сусідніх вулицях чи на узбіччі доріг.

Мешканці району неохоче погоджується на вивіз сміття, пояснюючи це його відсутністю. Хоча, за словами керівника районного комунального підприємства «Райсількомунгосп» Людмили Єфімової, відходів на подвір`ях селян чимало.

— В 2018 році ми з травня вивозимо сміття з території Промінівської сільської ради і вивезли його 42 тонни до кінця року, з вересня у селах Світлодолинської сільської ради за три місяці зібрали 12,5 тонни відходів, — пояснила вона.

Зважаючи на таку ситуацію, голова Мелітопольської районної ради Олександр Мордик закликав сільських голів посилити пояснювальну роботу з селянами щодо необхідності централізованого вивозу побутових відходів. На жаль, чомусь мешканці сіл не хочуть розуміти, що викинутий у лісосмугах непотріб, зокрема, пакети та пластик, які розкладаються сотні років — це та жахлива спадщина, яку вони залишають своїм нащадкам.