image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Заслужений аграрій відзначив ювілей

44 роки — саме стільки часу присвятив аграрній галузі Мелітопольського району Заслужений працівник сільського господарства України, директор ТОВ «Агрофірма «Мир» Василь Руденький.

14 лютого аграрій відсвяткував свій 65-й День народження. Зі святом його привітали численні колеги та друзі. Долучився до теплих слів на адресу ювіляра і голова Мелітопольської районної ради Олександр Мордик.

Він зауважив, що Василь Руденький до своєї праці ставиться відповідально, а головне — вкладає в неї душу, власноруч відстежує весь процес вирощування зернових. А також він вручив Василю Руденькому орден «За заслуги перед Запорізьким краєм » II ступеня за багаторічну працю та чималий внесок у розвиток району.

Все життя Василь Руденький працює у селі Спаське, пройшовши шлях від ветеринара у колгоспі до директора агрофірми «Мир». Його колега, директор ПП «Могучий» Микола Кишко наголосив: агрофірма «Мир» є гідним прикладом для інших сільгоспвиробників району.

Слід зазначити, що це не просто слова, бо за останні п’ять років підприємство тричі посідало призові місця в районному змаганні зі збирання врожаю зернових культур. А з 2015 по 2018 роки валове виробництво зерна в підприємстві сягало понад 5 000 тонн, урожайність складала від 35 до 42 ц/га, що перевищувало показник урожайності по району на 16-44%.

Василь Руденький один із небагатьох аграріїв, який продовжує займатися тваринництвом. У господарстві утримують 675 голів великої рогатої худоби, з них — 189 корів. А це ще й додаткові робочі місця для селян, про добробут яких турбується аграрій.

Слід зазначити, що, окрім самовідданої праці на землі та розвитку агрофірми, Василь Руденький завжди пам’ятає про благоустрій рідного села. Для цього він не шкодує ні коштів, ані сил, опікується озеленінням, забезпеченням людей водопостачанням та допомагає місцевим жителям вирішувати інші нагальні проблеми. Саме завдяки зусиллям Василя Руденького в селі зведено церкву, неабияку підтримку отримують школа, дитячий садок та інші соціальні об’єкти Спаського.