image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Інсулін знову в дефіциті

В Мелітопольській центральній районній лікарні бракує препаратів інсуліну, які мешканці сіл, хворі на цукровий діабет, мають отримувати безкоштовно згідно з державною програмою.

Причина — як і торік, гроші на ліки виділенні не в повному обcязі. Про цю ситуацію розповів головний лікар Мелітопольської ЦРЛ Геннадій Ткаченко на засіданні координаційної ради з питань місцевого самоврядування 13 лютого. Він звернувся до сільських голів з проханням віднайти кошти на придбання препаратів, інакше пацієнти будуть вимушені купувати ліки за власні кошти.

Поки що ліків бракує на 10 місяців поточного року. Різним сільським радам, в залежності від кількості хворих та вартості їх препаратів, необхідно віднайти в бюджеті на інсулін від 25 тисяч до понад 100 тисяч гривень.

Більшість сільських голів погодилися переглянути сільські бюджети та винести на розсуд депутатів це питання. Хоча знайшлися й ті, хто висловив своє невдоволення таким станом справ, бо цього року склалася непроста ситуація із наповненням місцевих скарбниць через зміну вартості земель сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів. Лікарі сподіваються, що через якийсь час надійдуть державні кошти, і їм більше не доведеться просити гроші на інсулін.