image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Пенсіонери отримають доплати

В Мелітопольському районі протягом березня-квітня 3227 пенсіонерів отримають додаткові виплати.

Про деталі нарахування доплат розповіла начальник відділу з призначення виплати та перерахунку пенсій по місту Мелітополь Мелітопольського об’єднаного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області Ірина Шевченко під час навчання сільських голів.
За словами Ірини Шевченко, додаткова виплата здій-снюватиметься тим, хто має значний страховий стаж, але з причин низької заробітної плати не отримує проіндексовані виплати.
— Такі пенсіонери отримають одноразову допомогу в сумі 2410 грн., ці кошти виплатять рівними частинами впродовж березня-квітня, — уточнила вона.
Також з 1 березня буде проведена індексація пенсій. Іри-на Шевченко пояснила: якщо підвищення складатиме до 100 гривень, тоді буде нараховуватися щомісячна доплата.
— Якщо сума підвищення пенсії складатиме від 1 коп. до 100 грн., тоді виплачуватиметься постійна допомога в розмірі до 100 грн.(98 грн. з копійками). Такі кошти пенсіонери отримуватимуть постійно, до наступної індексації. В Мелітопольському районі 4 тис. 347 осіб отримуватимуть цю доплату, — підкреслила Ірина Шевченко.
Про механізм виплати субсидій у грошовій формі доповіла представниця Ощадбанку. Зокрема тим, кому субсидія була нарахована до 1 січня 2018 року та хто не є пенсіонерами, слід прийти до банку.
— Отримувачі субсидії — не пенсіонери, для отримання субсидії повинні звернутись до найближчого відділення Ощадбанку незалежно від того, є вони клієнтами цього банку, чи ні. При собі необхідно обов’язково мати паспорт та ідентифікаційний код. Для того, щоб уникнути черг у банку та зекономити час при отриманні готівки, в Ощадбанку буде працювати «гаряча лінія», зателефонувавши на яку можна буде записатись у чергу на отримання субсидії на певний день і час за номером телефону 0800 21 08 00, — наголосила перший заступник начальника обласного управління АТ «Ощадбанк» Вікторія Єфременкова.
Громадянам, які звернулися за призначенням житлової субсидії з 1 січня 2019 р., взагалі ходити нікуди не потрібно, Ощадбанк сам буде перераховувати суми субсидій на рахунки заявників у комунальних підприємствах.
— Тобто для таких осіб монетизація відбуватиметься автоматично, про що буде надіслано СМС-повідомлення. Відкривати рахунки та звертатись до Ощадбанку не потрібно. Якщо будуть не використані суми субсидій — заявнику через СМС повідомлять, скільки грошей він зекономив та як їх можна перевести у готівку, — говорить Вікторія Єфременкова.
Пенсіонерам кошти за субсидію виплатять разом з пенсією.
— Пенсіонерам субсидія буде зарахована на картку Ощадбанку та інших банків, у яких вони отримують пенсію. Тим пенсіонерам, які отримують пенсію поштою, субсидію принесуть працівники пошти.
Під час навчання до сільських голів звернулися з проханням допомогти у рознесенні квитанцій за послуги електропостачання.
— У нас організація поділилася на розподіл і постачання. «Розподіл», в якому залишилися контролери, не погодилися нам допомогти у рознесенні квитанцій. Багато сіл району не охоплені, у нас працює лише п’ять робітників. Ми вимушені просити допомоги у рознесенні квитанцій у цьому місяці, — звернулася до місцевих очільників начальник Мелітопольського центру обслуговування клієнтів ТОВ «Запоріжжяелектропостачання» Ірина Любишко.
Cільських голів також проінформували про зміни у законодавстві щодо технічного обслуговування газового обладнання.