image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Встигніть змінити виборчу адресу

21 квітня відбудеться другий тур виборів Президента України. Тож маєте дуже обмежений час для зміни виборчої адреси, якщо голосуєте не за місцем реєстрації, або для того, щоб виправити помилки власних даних у реєстрі виборців.

Зробити все перелічене можна до 15 квітня включно. Слід врахувати: якщо громадяни в першому турі теж голосували не за пропискою і планують це роботи 21 квітня, їм необхідно пройти повторну процедуру тимчасової зміни виборчої адреси.

Про це розповіла начальник відділу ведення державного реєстру виборців Мелітопольської райдержадміністрації Лілія Філаткіна-Губенко.

Уточнити свої дані можна і в електронному кабінеті виборця, а от заяву про тимчасову зміну виборчої адреси слід подавати особисто, до неї необхідно додати документи, які пояснюють, чому ви голосуватиме за іншою адресою. Це може бути довідка від місцевого органу самоврядування про фактичне місце проживання, папери, що підтверджують факт відрядження в день виборів, довідка з місця роботи. При відвідуванні відділу ведення державного реєстру виборців обов’язково візьміть із собою паспорт.

За словами Лілії Філаткіної-Губенко, у першому турі в мешканці Мелітопольського району активно користувалися послугами відділу. Так, тільки через електронний кабінет виборця звернулися 900 громадян, особисто відділ відвідали 200 людей.

Слід наголосити, що до 15 квітня включно відділи ведення реєстру виборців працюють без вихідних з 8 до 17 години. Та для уникнення черг краще не відкладати звернення на останній день.

Ті, хто проживає на території району, для перевірки себе у реєстрі та тимчасової зміни виборчої адреси можуть отримати більш докладні консультації за телефоном 43-13-09. Або відвідати установу особисто за адресою: м. Мелітополь, вул. І. Алексєєва, 5, третій поверх, каб. 29.