image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Поважний ювілей сільської школи

14:36 17.04.2019

Минулого тижня одній з найстаріших шкіл Мелітопольського району у селі Полянівка виповнилося 110 років з дня заснування.

Педагогічний колектив та школярів Полянівської ЗОШ I-III ст. привітали з ювілеєм районні керівники.

Першою до присутніх звернулася директор школи Ніна Марченко, яка зазначила, що навчальний заклад має багату історію.

— У квітні 1909 року було відкрито будинок вчителів, де були розташовані навчальні класи. До Другої світової війни в будівлі нинішньої школи знаходився дитячий будинок. А у післявоєнні роки в цьому будинку розмістилася школа, — додала вона.

Зі словами вітання вона звернулася до педагогів і учнів.

— Наша школа — це осередок, на якому тримається все село. І ми вважаємо: поки існує школа, буде жити село, — запевнила директор навчального закладу.

Голова райдержадміністрації Сергій Селевич побажав школі успіхів, а вчителям — витримки. На свято районний очільник завітав не з пустими руками та передав освітянам ноутбук.

— Полянівська школа є одним з найстаріших навчальних закладів району, це жива історія. Вона хоч і невеличка, але виглядає, як перлина. В школі викладає 32 працівники, вчиться 76 учнів. В різні часи в закладі навчалося близько трьохсот учнів, — зауважив районний керівник.

До педагогічного колективу звернулася начальник районного відділу освіти Тетяна Безбородих, яка наголосила, що вчителі — справжні професіонали своєї справи.

— Три педагоги мають вищу кваліфікаційну категорію, дев’ять — першу кваліфікаційну категорію, два — педагогічні звання «Старший вчитель». Це професійний колектив. Ваш заклад вдосконалюється, і цей рік показовий для вас. Наприклад, у школі ефективно впроваджуються засади Нової української школи.

В Полянівській загальноосвітній школі навчаються діти з п’ятьох сіл, які розташовані на території сільської ради.