image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Перелік послуг скоротиться

Через недотримання Держгеокадастром встановлених термінів з видачі документів у сфері землекористування, Центр адмінпослуг м. Мелітополь змушений тимчасово призупинити надання 5 адміністративних послуг, які стало неможливо надавати своєчасно. Про це повідомила перший заступник міського голови Ірина Рудакова.

Центр надання адміністративних послуг надає населенню Мелітополя 142 послуги, 16 з яких стосуються сфери землекористування. Припинені будуть тільки 5 адмінпослуг Геокадастру, за якими неможливо отримати документи вчасно. До них належать такі:

— державна реєстрація земельної ділянки з видачею виписки з Держгеокадастру;

— виправлення технічної помилки у відомостях Держгеокадастру;

— видача довідок: про наявність та розмір земельної ділянки (паю), про наявність у Держгеокадастрі інформації про отримання у власність земельної ділянки в межах норм безоплатної приватизації за певним цільовим призначенням;

— видача інформації за документацією землеустрою, яка включена до державного фонду документації із землеустрою;

— видача довідки з державної статистичної звітності про кількісний облік земель, про наявність земель та розподіл їх за власниками, землекористувачами, угіддями.

У жителів міста немає нарікань щодо тих послуг, які ЦНАП надає самостійно, підключившись до реєстру Держгеокадастру. Разом з тим, все, що стосується документів, які видає саме Держгеокадастр, повертається в ЦНАП з порушенням термінів.

— Щоб уникнути непорозумінь, що ЦНАП якимось чином порушує встановлені законодавством терміни, які за фактом порушує Держгеокадастр, до з’ясування причин неможливості своєчасного надання послуг нашим городянам, ми змушені призупини- ти надання таких послуг, — повідомила Ірина Рудакова.