image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Інтерактивна освітньо-виховна програма «Музейний вихідний» на тему: «З нами – наша історія» до Міжнародного дня пам’ятників та історичнихмісць

 13 квітня о 10:00 та 13:00 до Мелітопольського міського краєзнавчого музею завітали допитливі пізнайкина зустріч «З нами – наша історія!» в рамках інтерактивної освітньо-виховної програми «Музейний вихідний».

Цього тижня наукові співробітники Наталія Твердохліб та Анна Лиходід підготували цікаву, але водночас дуже серйозну програму-подорож пам’ятниками та історичними місцями світу, України, а найбільшуувагу приділили звісно ж знайомству з ріднимМелітопольським краєм. Тема зустрічі – «З нами – наша історія!» – була обрана не випадково, адже 18 квітня відзначається Міжнародний день пам’ятників та історичних місць.

На маленьких друзів музею чекала насичена програма:тематичні мультфільми, інтерактивні ігри, подорож експозиційними заламивідділів природи, археології та історії краю, за допомогою яких діти мали змогу «наочно» ознайомитися з основними пам’ятками та історичними місцями Мелітопольщини. А ще дізнались, що таке лапідарій і відвідали його у «Музейному дворику»!

Родзинкою екскурсії стали участь у «археологічних розкопках» на прикладі Мелітопольського скіфського царського кургану в залі «Наш край з найдавніших часів», під час якої діти дізналися про відому історичну пам’ятку «Мелітопольський курган», змогли відчути себе справжніми археологами та відкопати «золоті прикраси». В результаті діти отримали на згадку листівку з короткою інформацією про курган та муляжем золотої нашивної бляшки.

Ще однією частиною зустрічі був майстер-клас з виготовлення проекту пам’ятника з різноманітних матеріалів та його захист, в якому діти змогли розкрити весь свій творчий потенціал та фантазію.

Наприкінці поговорили на дуже важливу тему, а саме – про охорону та збереження історичних пам’яток. Основні правила були виписані в окрему пам’ятку, яку отримав коженучасник.

Результатом зустрічі були дуже задоволені! Пішли з гарним настроєм, яскравими враженнями, новими знаннями та подаруночками.

Приходьте до музею! Нам є, що вам показати та чим здивувати!