image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Відкриття персональної виставки творчих робіт Нелі Анатоліївни Піки «Лебедина пісня»

17 квітня 2019 року в Мелітопольському міському краєзнавчому музеї відбулось відкриття персональної виставки творчих робіт Нелі Анатоліївни Піки «Лебедина пісня». На виставці представлено 25 вишитих картин (ще 5 можна побачити на фото, бо дуже багато своїх робіт Неля Анатоліївна дарує близьким людям), більше 10 в’язаних речей, моделями для яких є родина майстрині, крім того – пледи, декоративні наволочки, подушки для голок… і все це зроблене з неймовірної теплотою і любов’ю!

Директор Мелітопольського міського краєзнавчого музею Лєйла Ібрагімова привітала майстриню з першою виставкою, а всіх присутніх  — з новим свято творчості і краси! Підтримати свою подругу прийшли друзі Нелі Анатоліївни зі Спілки людей з інвалідністю ???. Для всіх присутніх героїня дня провела надзвичайно цікаву і проникливо душевну авторську екскурсію виставкою «Лебедина пісня», детально розповівши про шлях створення кожної вишитої або в’язаної роботи, свої думки і настрій, які вона хотіла ними передати! Дуже приємно, що таких вишивальниць-аматорів підтримують вже знані майстрині – на відкриття виставки завітала майстриня художньої вишивки (українська традиційна вишивка), член Національної спілки майстрів народного мистецтва України, заслужений майстер народної творчості України, керівник народного аматорського товариства майстрів декоративно-прикладного мистецтва «Надiя» Надія Михайлівна Денисюк, яка висловила свою щиру підтримку Нелі Анатоліївні, побажала їй успіхів, натхнення і – найголовніше – здоров’я!

Більше про Нелю Анатоліївну Піку може дізнатись просто – для відвідувачів виставки вона написала звернення:

«Вітаю Вас на виставці!

Мене звуть Неля Анатоліївна Піка.  Я народилася в 1959 році, жила і навчалася в Донецькій області.  У Мелітополі проживаю з червня 1981 року.

Тут, в Мелітополі, я вийшла заміж і народила двох чудових дітей.

За фахом я будівельник, але пережила 1990-і роки і поміняла багато професій.

Для мене в житті головний пріоритет — Сім’я: батьки і діти.  Все інше може змінюватися.  Я проста православна жінка зі своєю жіночою долею.  Маю інвалідність з 2007 року.

Ця виставка — результат 15-ти років мого життя, мого душевного і духовного зростання.  Моя лебедина пісня.  А поруч з цим, паралельно, проходила моя сімейна і робоча життя.

Я вишиваю простим хрестиком.  Теми для картин я не вигадую — вони взяті з журналів і з інтернету.  А я вже їх бачу і втілюю по-своєму.  Це такий відгук, який ці теми викликають в моїй душі.

Повз цих картин можна швидко проходити, вони вимагають польоту фантазії і осмислення.  Кожна робота самодостатня, тобто — кожна може висіти одна в кімнаті (окремо), і в той же час вони прекрасно поєднуються в тематичні комплекси.

Так само я займаюся в’язанням.  В’язати я навчилася в 4 класі на уроках праці.  Пам’ятаєте, був такий урок в школі?  І ось через стільки років мені це стало в нагоді!

У в’язанні спицями головне — вміти в’язати лицьові і виворітні петлі, ну ще накид є.  А в в’язанні гачком є ​​повітряні петлі і стовпчики з накидом.  Подивіться, які можливості вони дають, які речі можна зв’язати!

І до того ж — вручну пов’язані речі зберігають тепло ваших рук!  Вони дуже затишні в носінні!

У Православ’ї рукоділля заохочується.  Зайнята увагою голова.  Зайняті руки.  Немає місця поганим і сумним думкам.  Приходить радість від добре зробленої роботи, яку ти можеш подарувати або прикрасити свій будинок!

Бажаю Вам приємного перегляду!  І, якщо Вам не складно, залиште, будь ласка, відгук про виставку в цілому і найбільш сподобалася роботі!

Кожну людину Господь нагородив будь-яким талантом, так розвивайте його!  Може і у Вас вже виставка зібралася ?!

Бажаю Вам всього найкращого у Вашому житті!  Цінуйте кожну нею хвилину!»

Чекаємо вас на виставці!