image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Солодку ягоду прославлять на весь світ

10:29 23.05.2019

Мелітопольська черешня має йти на експорт і стати одним із провідних брендів не тільки Мелітопольщини, а й всієї України. Такої думки дотримуються представники місцевої влади, громадських аграрних організацій, науковці та самі сільгоспвиробники.

Саме для досягнення цієї та інших важливих цілей, міські і районні керівники, представники сільських громад підписали меморандум зі спеціалістами аграрної сфери та громадськими активістами. Завдяки цьому документу, аграрії зможуть об’єднати свої зусилля щодо захисту своїх прав на створення якісної продукції.

Заступник голови правління ГС «Асоціація виробників Мелітопольської черешні»Сергій Бандура зауважив, що документ дозволить консолідувати зусилля всіх виробників, покращити якість продукції та захистити її від фальсифікації.

Голова Мелітопольської райдержадміністрації Сергій Селевич наголосив: розвиток сільського господарства дуже важливий як для аграріїв, так і для всіх жителів району.

Семенівський сільський голова Андрій Єрмоленко та Новенський сільський голова Валентин Бутенко також за партнерські відносини як з бізнесом, так і з керівництвом міста.

Директор товариства з обмеженою відповідальністю «Мелітопольська черешня» Іван Гринців зазначив, що підприємство вже зараз працює над отриманням сертифікатів для експорту продукції за кордон і підкреслив, що зробити це не так вже й просто.Щоб про Мелітопольську черешню заговорили на міжнародних ринках, треба докла-сти чимало зусиль. Та в просуванні продукції виробникам готові надати підтримку в українській асоціації аграрного експорту.

На цьому наголосив голова Української Асоціації аграрного експорту Дмитро Крошка. З боку міської влади документ підписав заступник Мелітопольського міського голови Сергій Прийма.

Учасники підписання меморандуму впевнені, що таке співробітництво допоможе розвивати аграрну сферу та відкриє нові можливості як для підприємців, так і для місцевих громад та їх мешканців.