image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

До боргів призвела плутанина з рахунками

11:06 23.05.2019

Мешканці району заборгували за електроенергію перед «Запоріжжяобленерго». Це сталося через плутанину з рахунками.

З січня «Запоріжжяобленерго» розділилося на два підприємства, змінився постачальник і, відповідно, з’явились інші рахунки на оплату. Але при цьому заборгованість за старими рахунками збереглася. Про це повідомила керівник групи по роботі з побутовими споживачами Мелітопольського району електричних мереж ПАТ «Запоріжжяобленерго» Олена Волобуєва.

— Заборгованість за 2018 рік складає понад 1 млн. 360 тис. Боржників — 3 тис. 54 людини з загальної кількості абонентів 20 тис. 935. До 100 грн. заборгували 1286 осіб, — зазначила вона. — Є такі люди, які приносять квитанцію, щоб сплатити за послугу, але не ту, що потрібно. Бо ті квитанції, які наразі отримують абоненти, зовсім іншої організації, а борги за минулий рік знаходяться на зовсім іншому рахунку. Їх не вписують у «нову» квитанцію.

За словами головного інженера підприємства Євгена Тритяка, абоненти отримують попередження про відключення та борг у письмовому вигляді, під розпис.

— Попереджаємо, але навіть через декілька місяців реакціїнуль. У квітні відключення не було, але наразі ми будемо відключати боржників. Потім, якщо людина сплатила, вона має заплатити за підключення, — додав він.

В свою чергу, сільські голови зазначають, що в основному борги виникли не через недбальство селян, а саме через плутанину з рахунками.

Одна з таких ситуацій сталася у Данило-Іванівці, де працівники намагалися відключити споживачів від електроенергії. За словами Новенського сільського голови Валентина Бутенка, ці дії були необґрунтовані.

— Ви приїхали відключати будинки, але не попередили про це сільраду, актів немає, документів теж. Ви мали б зателефонувати до сільради та надати списки боржників, — наголосив місцевий очільник.

Поки що невідомо, коли, в решті решт, постачальники і споживачі електроенергії з’ясують свої стосунки і плутанина в розрахунках скінчиться.