image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Малеча їде до моря за бюджетні кошти

Цього року діти пільгових категорій можуть безкоштовно оздоровитися у літніх таборах. Кошти на відпочинок виділяються за рахунок районного, обласного та державного бюджетів.

Про це розповіла завідуюча сектором з організації соціальних послуг та соціального забезпечення управління соціального захисту населення Мелітопольської райдержадміністрації Тетяна Дукова. Вона додала, що всього в Мелітопольському районі проживає більше 2 тис. дітей пільгових категорій.

— Цього року ми плануємо оздоровити понад 30 % дітей пільгових категорій. З цією метою з районного бюджету виділяється 115 тис. грн. На сьогодні управління соцзахисту проводить державну закупівлю путівок до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку. За рахунок коштів держбюджету на базі дитячих центрів «Молода гвардія» та «Артек» оздоровлено 12 дітей Мелітопольського району. За рахунок коштів обласного бюджету у таборі «Лазурна райдуга» смт Кирилівка отримують послуги оздоровлення 52 дитини,- розповіла Тетяна Дукова.

Крім цього, кошти на путівки надали деякі місцеві громади.

— Не всі території змогли виділити кошти на придбання путівок, але деякі все ж спромоглися. Це Новобогданівська ОТГ, Новгородківська, Новенська, Терпіннівська сільради. Загальна сума коштів, які виділили Мелітопольський район та місцеві громади, складає близько 300 тис. грн.

Також відпочити у літніх таборах можуть діти, батьки яких працюють у бюджетній установі.

— Така соціальна допомога надається за рахунок обласного бюджету. Діти, які виховуються в сім’ях, де один з батьків працює у бюджетній установі, можуть оздоровитися у літніх таборах. Це можна зробити шляхом часткової оплати вартості путівки до дитячого закладу. Розмір соціальної допомоги становить 50 % від загальної вартості путівки, але не біль-ше розміру двох прожиткових мінімумів на одну працездатну особу. Також змінився термін перебування малечі на відпочинку. Дитина може знаходитися в дитячому закладі не менше 18 днів, раніше це був 21 день, — наголосила вона.

Тетяна Дукова підкреслила, що право на безкоштовні путівки в першу чергу мають діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, батьки яких загинули при виконанні службових обов’язків, діти з інвалідністю, малозабезпечені сім’ї та багатодітні родини. До того ж, цього року додався новий перелік осіб.

— Це діти матерів-одиначок, діти журналістів, які загинули під час виконання службових обов’язків, діти, батьки яких мають інвалідність 1 або 2 груп.

В управлінні соцзахисту наголошують, що бажаючих відвідати літні табори щороку чимало. Тож батькам краще звертатися заздалегідь.