image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Надійшли довгоочікувані кошти

12:43 14.08.2019

У селі Садове Новенської сільської ради замінили каналізацію в багатоповерхівках та поклали новий асфальт.

Новенський сільський голова Валентин Бутенко зазначає, що гроші на оновлення каналізаційної системи декілька років не могли отримати від обласного департаменту капітального будівництва, хоча фінансування було передбачено. Наприкінці минулого року сільський очільник звернувся до тодішнього Мелітопольського міського голови Сергія Мінька, і разом вони домоглися, щоб гроші зайшли до бюджету сільради.

При заміні стічних труб було пошкоджено асфальт, тож його довелося замінити на новий. Місцеві мешканці таким змінам неабияк радіють.

Мешканка Садового Наталя Харченко каже, що задоволена і оновленою каналізацією, і новим покриттям у дворі, стверджує — воно більш якісне, ніж попереднє. У Садовому кажуть, хоч село і віддалене від центру сільради, увагою не обділене, і дякують сільському голові за його працю.

Кипить робота і в Данило-Іванівці, тут капітального ремонту дочекалося приміщення клубу. Проект на його реконструкцію розроблений ще у 2012, і навіть виділялися гроші та передали їх під кінець року. Звісно, за такий час освоїти фінансування не вдалося. В цьому питанні також не обійшлося без сприяння Сергія Мінька, стверджує сільський голова.

Наразі з обласного бюджету надійшли перші півтора мільйона гривень, які витратять на покрівлю. У другому півріччі у сільській раді чекають на решту коштів. Валентин Бутенко запевняє — селу клуб дуже необхідний, бо наразі творчі колективи збираються у приміщенні колишнього дитсадка, там проходять заняття різних гуртків та святкові концерти, але будівля затісна.

Планується, що приміщення будинку культури повністю буде оновлено.

Сільський голова сподівається, що гроші на реконструкцію клубу прийдуть вчасно, і вже в кінці поточного року роботи завершаться.