image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Як створюються українські вірші про красу землі, любов та відвагу в російськомовному Мелітополі

29 серпня в нашому місті була презентована чергова збірка творів українською. Її створив відомий в Мелітополі журналіст Олександр Андрущенко.

Це вже четверта книга автора і третя україномовна, вона має назву «Прогулянка з янголом». Олександр Андрущенко вважає, що кожен з нас має янгола-охоронця, який веде людину по життю, а хтось, можливо, сам приміряв цю роль на себе. Саме тому так і назвав чергову книгу.

— Я так думаю, кожен з нас десь, колись, в якійсь іпостасі зустрічався з янголами у житті і кожен з нас тієючи іншою мірі виконує обов’язки янгола, тобто допомагає іншим, підтримує у скрутну хвилину, — зазначив поет.

Розповідаючи про свої творіння, Олександр Андрущенко трохи хвилюється, бо ж кожен вірш — це години копіткої роботи, емоційні переживання та розмірковування щодо сенсу життя, які треба у декількох рядках передати читачеві. Як і в двох попередніх україномовних збірках, автор пише про кохання, про красу української землі та не може оминути і події, які точаться на Сході країни та в окупованому Криму. Так, у книзі є рубрика «Героям слава!», присвячена українським військовим. У вірші «У скорботі» автор описує безліч емоцій і переживань за наших захисників:

«…Боронять рідну землю вояки,

Нас захищають власними серцями.

Полеглих душі, як ті світляки,

До нас летять осінніми садами.

За них і боляче, і гордості за край,

І море всенародної любові.

І почуттів глибоких водограй

Молитви зупиняє на півслові.»

Олександр Андрущенко зазначив, що він все життя говорив російською і вивчати українську почав лише на 69-му році життя та підкреслює: писати вірші солов’їною — справжнє задоволення.

З виданням чергової збірки поета привітали колеги та друзі, по завершенні заходу кожен з радістю забрав додому по примірнику нової книги.

Всього вона об’єднує близько 200 творів і вийшла накладом у 100 екземплярів.

Допоміг її надрукувати засновник холдингу «МВ» Михайло Кумок, за що автор збірки щиро вдячний благодійнику.

Наразі Олександр Андрущенко продовжує роботу над новими творами.