image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Громади почали отримувати субвенцію на соціально-економічний розвиток!

Заблоковані раніше кошти, які мали надійти громадам з держбюджету, розблоковано розпорядженням КМУ від 10 липня 2019 р. № 500-р.

Державна казначейська служба України довела до місцевих бюджетів помісячний розпис надходжень. Щоправда, на рахунки міст та громад надійшли лише перші 10 %. За словами фахівців, наразі важливо отримати кошти у повному обсязі до кінця року.

Нагадаємо, на початку серпня в уряді оголосили, що буде призупинено заплановане раніше субсидування з держбюджету місцевих бюджетів в сумі понад 10 млрд. грн. Відповідно, реалізація багатьох важливих проектів у громадах опинилась під загрозою.

Асоціація міст України відреагувала на цю проблему. Зокрема, виступила організатором

флешмобу #поверніть_гроші_громад. Його суть у тому, що представники влади або просто жителі сіл, міст та селищ записували відеозвернення з закликом повернути гроші. І розповідали чому це важливо саме для їх населеного пункту.

Свої відеозвернення з закликом розблокувати виплату грошей записали голови міст та ОТГ з усіх областей України. Зокрема, у флешмобі взяли участь мери Бердянська та Поліг.

Завдяки сумісним зусиллям, вдалося отримати перші результати. Дійсно на рахунки громад надійшли 10% обіцяних грошей.

Втім це лише перше досягнення, кажуть в АМУ. Флешмоб — продовжується! І взяти в ньому участь може кожен бажаючий!

АМУ закликає всі громади, які очікують розблокування виплати на соціально-економічний розвиток, долучитися до флешмобу! На думку представників організації, від цього буде залежати отримання субвенції на соціально-економічний розвиток у повному обсязі до кінця року!

ЯК ВЗЯТИ УЧАСТЬ У ФЛЕШМОБІ?

— Записати коротке відео на фоні об’єктів інфраструктури, для ремонту та реконструкції яких мають бути спрямовані кошти;

— розказати чому цей об’єкт важливий для населеного пункту та звернутися до влади з проханням розблокувати фінансування;
— запостити це відео на Вашій FB-сторінці з хештегом #поверніть_гроші_громад.

Таке відео можуть зняти усі небайдужі жителі громади, представники органів місцевого самоврядування, вчителі, вихователі, спортсмени, лікарі та представники інших професій.