image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

В Запоріжжі представили нового керівника області

«НД» вже писав, що Президент України Володимир Зеленський підписав указ про призначення керівником Запорізької області Віталія Туринка. 6 вересня у сесійній залі облдержадміністрації відбулося представлення нового керівника регіону, котрого привітав перший заступник керівника Офісу Президента України Сергій Трофімов.

— Дозвольте представити вам нового голову Запорізької обласної державної адміністрації. Ця людина довела свою спроможність бути професійним, оперативним, виваженим керівником. Це фахівець, якому ми довіряємо, сподіваємось і на вашу підтримку. Не маю сумніву, що він проявить себе на посаді голови Запорізької облдержадміністрації, — зазначив Сергій Трофімов.

Він продемонстрував присутнім Указ Президента України та вручив Віталію Туринку відповідне посвідчення.

— Президент України Володимир Зеленський призначив мене головою Запорізької облдержадміністрації, і для мене це не тільки велика честь. Це, в першу чергу — велика відповідальність, — поділився новопризначений губернатор. — Я запитував себе, чи вистачить мені сил очолити ті зміни, які доручив президент. Відповідь прийшла сама. Я побачив, як населення підтримало президента та нову Верховну Раду України. У мене не залишилось сумнівів, що ті люди, які підтримали президента і депутатів, мені допоможуть. Я сподіваюсь на їхнє розуміння та допомогу. Наш курс зараз називається «порядність і чесність». Це одномоментно простий та дуже складний курс для влади за всю історію України. Звертаюся до мерів міст, голів райдержадміністрацій та сільських голів: будьте чесні та порядні до своїх людей. Повірте, нечесна політика стосовно людей — це точно кінець наших з вами відносин, це ваша політична самоліквідація.

Найпершим завданням, за словами Віталія Туринка, для нього і його команди буде подолання корупційних схем у роботі чиновників. Наступною важливою проблемою, якою він займеться, стане розбудова обласної інфраструктури.

— Як ми можемо їздити на наші території, запрошувати інвесторів вкладати кошти, якщо ми не можемо доїхати до призначеного місця. Інфраструктура — це кровоносна система організму. Якщо вона працює добре — то і всі органи працюють відповідно. Є у нас в Запоріжжі «пам’ятка» корупції — всім відомі мостові переправи. Звісно, зроблю все, щоб на тій переправі не з’явилося моє прізвище як корупціонера, — пообіцяв Віталій Вікторович.

Віталій Туринок подякував бійцям АТО, ООС та військовослужбовцям, які дорогою ціною відстояли можливість жити на мирній запорізькій землі. Також він відмітив внесок учителів, медиків, фермерів, патрульних і пожежних і всіх тих запорожців, які щоденно чесно та відповідально виконують свою роботу.

Сергій Трофімов наприкінці нагадав про низку проблемних завдань, які було доручено президентом України новому губернатору:

— завершення ремонту на автомобільному переході через греблю ДніпроГЕС;

— відновлення добудови мосту через Дніпро до початку 2020 р.;

— боротьба з наркоторговцями, нелегальними ломбардами, гральними закладами;

— проблема амброзії;

— встановлення кондиціонерів у громадському транспорті;

— відновлення ремонту ділянки дороги Запоріжжя-Маріуполь;

— будівництво нового аеропорту;

— екологічні проблеми.

Секретар Мелітопольської міської ради і виконуючий обов’язки міського голови Роман Романов, голова Мелітопольськоі райради Олександр Мордик і голова райдержадміністрації Сергій Селевич також взяли участь у заході з представлення нового губернатора.

Нагадаємо, що Віталій Туринок був призначений на посаду голови облдержадміністрації президентом В. Зеленським без конкурсу та обговорень. До цього він займався підприємницькою діяльністю.