image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Голосуйте за мрії!

10 вересня на площадці біля ЦНАПу пройшов ярмарок проектів «Бюджету участі». І хоча було дуже вітряно, так, що намети зривало і все зносило, автори проектів прийшли розповісти про свої ідеї всім, хто цікавився. Адже до закінчення голосування залишилося всього кілька днів!

Найбільше впадав у очі всім, хто прийшов на ярмарок, намет краєзнавчого музею. Але, не незважаючи на те, що всі захоплювалися їх костюмами і визнавали ідею дуже цікавою, голосів на рахунку проекту № 54 було небагато — лише 44.

— Всім зараз потрібно щось матеріальне, — журиться директорка музею Лейла Ібрагімова. — А в нас костюмована екскурсія. От за паркани голосують, а за нас — ні. Але ми все одно показали себе!

Перший заступник міського голови Ірина Рудакова побажала їм успіху і закликала йти в цих яскравих, виразних костюмах по Адмінцентру й знаходити собі прихильників, робити прорив.

Власне, багато хто так і робив, користуючись тим, що люди приходили до ЦНАПу з паспортами і мали можливість одразу віддати свій голос.

Багато авторів проектів скаржилися представникам міського керівництва, що опинилися в нерівних умовах. Школи, які представили на конкурс свої проекти, активно використовували, так би мовити, адмінресурс. Батьківські комітети залучали батьків до голосування за шкільні проекти. Тому депутат міськради Ірина Славова наприкінці знайомства з наметами учасників ярмарку проектів повідомила, що на наступний рік шкільні проекти буде виділено в окрему категорію.

Взагалі-то, як не прикро це визнати, наше місто не дуже прагне стати кращим і втілювати свої мрії в життя. Із великого, майже 160-тисячного населення не полінилися і проголосували лише 5561! Тобто всім іншим байдуже, чи будуть в його місті дитячі майданчики, паркани, театралізовані вистави? Не лінуйтесь, голосуйте за мрії — свої або чужі!