image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Регіональний фестиваль української та німецької культури «Кронау-Фест»

14 вересня у смт Високопілля (Херсонська область) відбувся Регіональний фестиваль української та німецької культури «Кронау-Фест», до участі в якому був запрошений і мелітопольський народний ансамбль німецької пісні «Едельвейс» (керівники Катерина Павлова, Юлія Чабанова).

Селище Високопілля було засноване 1869 року німцями-переселенцями й мало назву Кронау — від однойменного німецького населеного пункту, звідки прибули іноземці. Колоністи розвинули на цих землях власне виробництво борошна, черепиці, вина.

Під час фестивалю гостям пропонували продегустувати високопільського вина за старовинним рецептом, адже, у 1886 році у Кронау, яке згодом перетворилося на Високопілля, вже існували гуртовий склад вина і спирту, 2 гуртових склади виноградного вина та винний погріб.

Також на фестивалі можна було посмакувати шварцброт — чорний хліб, який випікається за старовинним німецьким рецептом з додаванням сала. А ще, під час екскурсії до будинку заможного колоніста Рауша всі охочі мали можливість спуститися у німецьке підземелля, де на гурманів чекало справжнє свято. Адже саме тут колись розміщувалась приватна родинна коптильня.

Аліна Юдіна, учасниця народного ансамблю німецької пісні «Едельвейс»