image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Умови надання соціальної послуги стаціонарного догляду особам з інвалідністю та особам похилого віку, які страждають на психічні розлади.

До будинку-інтернату на державне утримання приймаються особи похилого віку, які досягли пенсійного віку, та особи з інвалідністю (у тому числі й особи, що страждають на психічні розлади), які за станом здоров’я потребують стороннього догляду, побутового обслуговування, медичної допомоги, яким за медичним висновком не протипоказане перебування у будинку-інтернаті та які не мають працездатних родичів, зобов’язаних їх утримувати за законом.   

За наявності вільних місць до будинку-інтернату можуть прийматися особи, які мають працездатних дітей або родичів, які відповідно до чинного законодавства зобов’язані їх утримувати, за умови стовідсоткового відшкодування будинку-інтернату витрат на їх утримання.    

Як виняток, до будинку-інтернату можуть прийматися особи похилого віку та особи з інвалідністю, які мають працездатних дітей або родичів, зобов’язаних відповідно до чинного законодавства їх утримувати, якщо вони з об’єктивних причин не можуть цього робити. У такому разі щодо кожного окремого випадку, на підставі підтверджувальних документів (інформації про доходи, стан здоров’я, залежність від психоактивних речовин, алкоголю, перебування у місцях позбавлення волі, належність осіб до малозабезпечених верств населення, утриманні інших осіб, дітей, ін.) колегією Департаменту соціального захисту населення Запорізької облдержадміністрації може бути прийняте рішення щодо оформлення особи до будинку-інтернату на безоплатній основі.

Якщо особою, її законним представником, органом опіки та піклування приховано або подано недостовірну інформацію, що вплинуло на встановлення права на надання їй безоплатно соціальних послуг, внаслідок чого було надмірно витрачено кошти, особа, її законний представник, орган опіки та піклування повинні будуть повернути надміру витрачені кошти згідно з обсягом та строками погашення, визначеними надавачем соціальних послуг (будинком-інтернатом), добровільно, а уразі відмови — в судовому порядку.

Додаткову інформацію зацікавлені мешканці Мелітопольського району можуть отримати в управлінні соціального захисту населення за адресою: м. Мелітополь, вул. Михайла Грушевського, 10, тел. 42 65 61.

 

 

Завідувач сектору обслуговування інвалідів, ветеранів війни та праці УСЗН Мелітопольської РДА А. Васюк