image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Як отримати допомогу по-новому

Пільги за користування житлово-комунальними послугами надаватимуть у грошовій формі. Такі зміни введені з 1 жовтня поточного року.

Про це повідомили в управлінні соціального захисту населення (УСЗН) райдержадміністрації. Тобто мешканці району, які користуються пільгами, можуть отримати кошти у безготівковій або готівковій формі. Як повідомила начальник відділу персоніфікованого обліку пільгових категорій населення УСЗН райдержадміністрації Марина Дорофєєва,пільги у безготівковій формі при- значатимуться усім пільговикам в автоматичному режимі.

Також можна отримати пільги у готівковій формі. Для цього треба особисто надати заяву до управління соцзахисту.

Марина Дорофєєва додає: якщо людина має борги за комунальні послуги, які перевищують 340 грн., пільга буде надаватись виключно у безготівковій формі.

Хоч такі нововведення запрацювали вже з 1 жовтня, в управлінні соцзахисту наголошують: за комунальні послуги у листопаді все ж доведеться сплатити в повному обсязі.

— Пільговики району мають бути готові до того, що у листопаді за нарахуваннями жовтня в платіжках за комунальні послуги вони не побачать відсоток пільг, тому сплачувати доведеться у повному обсязі,- зауважила Марина Дорофєєва.

Але панікувати не слід, надалі, пільгові кошти за жовтень надійдуть на рахунки комунальних підприємств і зарахуються як плата за житлово-комунальні послуги.