image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Подарували дітям ігровий майданчик

9:53 24.10.2019

У Костянтинівці жителі вулиці Партизанської власними силами облаштували ігровий майданчик для своєї малечі. Відкриття цього чудового місця для дитячого відпочинку перетворилося на захоплююче свято із веселою музикою, розвагами, солодощами та традиційним перерізанням стрічки. Як розповідають самі батьки, ідея зробити гарне місце для розваг з’явилася невипадково.

— Зібралися батьки, дружним колективом вирішили зібрати гроші, хто скільки може, та обладнати майданчик для розваг, щоб наші діти гуляли більше на вулиці, бо вони постійно сидять у гаджетах. На нашій вулиці дуже багато діток, а найближчий майданчик знаходиться далеко і малечі незручно діставатися туди, — говорить мешканка вул. Партизанська Ольга Подкладньова.

Тепер на місці, де раніше були чагарники, милують око гойдалки, лавочки, пісочниця, також для безпеки обгородили майданчик парканом, який пофарбували у веселі кольори.

— Тут нічого не було, росла трава, наші чоловіки прийшли, покосили. Почали з того, що привезли шини, потім вирішили збудувати пісочницю, гойдалки, — говорить жінка.

Але на цьому ініціативна група батьків не зупиняється, в планах ще багато чого.

— Хочеться багато чого зробити для дітей, але не вистачає фінансів, хочемо зробити футбольне поле, майданчик для гри у волейбол, дитячу гірку, — ділиться планами місцевий житель Олег Можеровський.

У сільраді зазначають, що подібні ініціативи знаходять розуміння та підтримку з боку місцевої влади.

— Звичайно ж, сільрада підключиться до цієї благородної справи, треба озеленити цю територію, прикрасити ще чимось. Це насправді мальовниче місце: тут відкривається краєвид на річку, луки. Це чудове місце для відпочинку як малечі, так і батьків, бабусь, — впевнена інспектор із соціальної роботи Костянтинівської сільради Валентина Лукіна.

Самі діти неабияк радіють майданчику та запевняють: тепер проводити час із друзями набагато веселіше.

В свою чергу, місцеві жителі висловлюють велику подяку тим, хто взяв участь у облаштуванні дитячого майданчика. Діти та їх батьки обіцяють дбати про естетичний вигляд майданчика та просять односельців бережно ставитись до тої краси, яку зробили власними руками.