image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Мелітопольське відділення Фонду соціального страхування України інформує!!!

«Про виробничий травматизм».

С початку 2019 року до Мелітопольського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області надійшло 15 повідомлень про нещасні випадки. В тому числі 4 випадки зі смертельним наслідком. Визнані такими, що пов’язані з виробництвом, 9 нещасних випадків із них 1 із смертельним наслідком.

Докладніше зупинимось на останніх нещасних випадках:

25 серпня 2019 р. на Акціонерному товаристві «Гідросила МЗТГ» під час  роботи на верстаті з програмним керуванням, оператор  не до кінця закрив захисні двері та зробив пуск верстату. Після чого захисні двері  раптово зачинилась та потерпілий отримав переломи пальців правої кисті. Основною причиною нещасного випадку стала — незадовільний технічний стан верстату (несправність кінцевого вимикача),  супутніми причинами – невиконання посадових обов’язків безпосереднім керівником потерпілого та невиконання вимог інструкцій з охорони праці потерпілим.

18 вересня 2019 р. у палацу культури ім. Т.Г. Шевченка двірник спіткнулася о поріг дверного прорізу, впала отримавши перелом правої стегнової кістки. Основною причиною нещасного випадку стала — незадовільний технічний стан дверного прорізу (двері палацу культури повинні бути без порогів),  супутніми причинами – невиконання посадових обов’язків безпосереднім керівником потерпілого та невиконання вимог інструкцій з охорони праці потерпілим.

Мелітопольське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області з метою запобігання нещасним випадкам на виробництві закликає всіх працівників під час виконання будь-яких робіт дбати про особисту безпеку і безпеку оточуючих, знати та виконувати вимоги нормативно-правових документів з охорони праці, а роботодавців – утримувати будівлі, споруди та обладнання у відповідності до вимог нормативних актів з охорони праці та організовувати постійний контроль за виконанням підлеглими працівниками вимог охорони праці.

До того ж, нагадуємо, що в Мелітопольському відділенні працює сервісний центр з надання консультаційних послуг з питань профілактики нещасних випадків, охорони праці та соціального страхування за адресою: вул. Бейбулатова, буд. 16, м. Мелітополь, тел. (0619) 42-67-51, e-mail: lop.melt.zp@fssu.gov.ua.

Сектор профілактики страхових випадків Мелітопольського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області.