image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Зарплата для технічних працівників — поки лише у листопаді

В Мелітопольському районі викроїли кошти на зарплату працівникам музичних шкіл та технічним працівникам навчальних закладів на листопад. Зробити це вирішили за рахунок деяких районних цільових програм, фінансування яких скоротили.

Про це під час засідання 36 позачергової сесії райради повідомила начальник управління фінансів райдержадміністрації Наталя Супрун.

— Пропонується збільшити дохідну частину бюджету на 400 тис. грн., виділивши ці кошти на виплату зарплати працівникам освіти. Крім того, ми переглянули всі наші затверджені програми і дуже ретельно проводили видатки для того, щоб щось зекономити. Пропонується програму відзначення святкових та урочистих подій скоротити на 50 тис. грн., програму «Сприяння територіальній обороні» — на 50 тис. грн., програму «Про підтримку учасників АТО» — 15 тис. грн., «Швидка матеріальна допомога» — 40 тис. грн., «Почесний громадянин Мелітопольського району» — 20 тис. грн., КЗ «Районний центр культури» — 21,340 тис. грн. і виділити кошти на утримання працівників музичних шкіл в загальній сумі 155,072 тис. грн., — розповіла головний фінансист району.

Заощадити вдалося і на енергоносіях.

— Зокрема, по центру ПМСД ми зекономили 700 тис. грн. на енергоносіях, по школах — понад 1 млн. грн., — сказала вона.

Наталя Супрун зазначила, що загальна сума саме на зарплату технічним працівникам складає більше 2 млн. 95 тис. грн. Головний фінансист району також розповіла, що районна скарбниця отримала субвенцію з бюджетів сільських рад та ОТГ.

— Семенівська сільрада направила на обладнання для шкільної їдальні 12,100 тис. грн. по загальному фонду і 14 тис. грн. по спеціальному. Також Семенівська сільська рада направила на зарплату медпрацівників ПМСД своїх амбулаторій — 35 тис. грн. Новобогданівська ОТГ дає 25 тис. грн. на придбання медикаментів і також на виплату зарплати соцпрацівників територіального центру — 16200 грн., Мирненська ОТГ — 2100. Новомиколаївська сільрада дає 15 тис. грн. на придбання інсуліну для своїх мешканців, — зауважила Наталя Супрун.

Також районна скарбниця поповнилася на понад 3 млн. грн., таку суму з держбюджету було виділено на будівництво спортивних майданчиків у селах.

Більшість питань порядку денного районні депутати прийняли пакетним голосуванням. Також під час сесії народним обранцям представили нового депутата, який був затверджений як черговий у партійному списку на заміщення вакантного місця. Ним стала Валентина Савченко.