image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Села району готуються до виборів

22 грудня відбудуться вибори депутатів сільських рад та сільських голів Новенської та Семенівської сільських об’єднаних територіальних громад. Новенська та Семенівська сільські виборчі комісії зареєстрували політичні партії, які претендують керувати в депутатському корпусі сільрад. У Новенській ОТГ найбільший список кандидатів у депутати висунули опозиціонери.

Боротьба між кандидатами буде запеклою, тому що після об’єднання громади матимуть змогу самостійно розпоряджатися власними ресурсами.

Нагадаємо, що до Семенівської ОТГ ввійдуть села Семенівської, Новгородківської та Полянівської сільрад. Новеньска та Фруктівська сільради створили Новенську об’єднану територіальну громаду з центром у Новому.

Вже затверджені виборчі округи та сформовано Семенівську та Новенську сільські виборчі комісії. Також завершилася реєстрація кандидатів у депутати та на посаду сільського голови. Про це повідомляють Новенська та Семенівська сільські виборчі комісії на офіційних сторінках сільрад в Інтернеті.

За крісло голови громади у Новому боротимуться 2 кандидати: Новенський сільський голова Валентин Бутенко та вчителька початкових класів Новенської школи Ольга Олещенко. Зареєструвала Новенська виборча комісія і 41 кандидата в депутати, які будуть вести змагання за 22 мандати. Серед них: 18 представників від «Опозиційної платформи — За життя», 14 претендентів на місця в сільраді — самовисуванці, 6 кандидатів представляють політичну партію «Слуга народу», 2- від партії «Наш край», одна людина — від всеукраїнського об’єднання «Батьківщина».

Як повідомила Семенівська сільська виборча комісія, боротьбу за крісло керівника громади вестимуть 3 кандидати-самовисуванці: Новомиколаївський сільський голова Євген Таланов, Семенівський сільський голова Андрій Єрмоленко і мешканець Семенівки Юрій Кашпур. Зареєстрували 57 кандидатів у депутати, які боротимуться за 26 мандатів. Депутатські крісла розподілилися таким чином: у сільраду мають увійти 12 депутатів від Семенівської сільради, 6 — від Новомиколаївської, 5 — від Новгородківської та 3 від Полянівської. Більшість претендентів на місця в сільраді — самовисуванці, також є охочі від «Опозиційної платформи — За життя» та від партії «Слуга народу». В меншості — кандидати від партії «Наш край», «Народної партії» та «Батьківщини».